Delegacija opštine Kolašin u posjeti Rogatici

15.06.2021 Posjeta rogatici 1

Delegacija opštine Kolašin na čelu sa predsjednikom Milosavom Bulatovicem boravila je danas u Rogatici. Oni su se sastali sa predsjednikom te opštine, Miloradom Jagodićem i njegovim saradnicma ukljucenim u zajednički projekat prekogranične saradnje. Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjim projektnim aktivnostima, kao i o predstojecim koracima.

Projekat “Unapređenje upravljanja vodosnabdijevanjem u urbanim i ruralnim dijelovima opština Kolašin i Rogatica” finansira Evropska unija u okviru IPA prekograničnog programa BiH-MNE. Sprovode ga opštine Rogatica i Kolašin u periodu od 1. februara 2020. do 31. jula 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 577.000 evra, od čega je Evropska unija obezbijedila oko 487.000 evra bespovratnih sredstava.

15.06.2021 Posjeta rogatici 2

Opšti cilj projekta je doprinos promociji održivog upravljanja vodosnabdijevanjem u prekograničnom području Crne Gore i BiH. Specifični cilj predstavlja unapređenje efikasnosti javnih usluga u oblasti vodosnabdijevanja putem nadogradnje fizičke infrastrukture, izgradnje kapaciteta osoblja i primjene viših standarda u vodosnabdijevanju na cijelom području opština Kolašin i Rogatica.

Neke od predviđenih aktivnosti u okviru projekta su: nabavka specijalizovane opreme za vodosnabdijevanje, izvođenje radova na fizičkoj infrastrukturi, priprema procedura za smanjenje neobračunate vode, identifikacija nelegalnih priključaka na vodovodnoj mreži, sprovođenje stalne obuke zaposlenih u opštinskim upravama i komunalnim preduzećima u dvije opštine, te donošenje planskih dokumenata iz oblasti vodosnabdijevanja.