Delegacija opštine posjetila u Beču firmu ,,PVS” koja se bavi postrojenjima za prečišćavanje voda

25.02.2019 Posjeta Becu

Projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, svoj prvi konkretni korak je „uradio“ posjetom predstavnika opštine koji su bili gosti austrijske firme PVS i posjetili njihove pogone u Beču.

U delegaciji su bili Milosav Bulatović, predsjednik opštine, Ljijana Rakočević, sekretarka za urbanizam i uređenje prostora i Vojin Vlahović, tehnički direktor JP Vodovod i kanalizacija. Kako je kazao Milosav Bulatović, dobili su poziv od firme PVS da se upoznaju sa tehnologijom, opremom i funkconisanjem postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

25.02.2019 Posjeta Austriji preciscavanje vodaPVS je specijalizovano preduzeće za projektovanje,proizvodnju i montažu uređaja za prečišćavanje otpadnih voda. Posjetili smo njihovu fabriku u Beču a posebno je važno da smo obišli četiri postrojenja i to u alpskim oblastima sličnim Kolašinu. Uvjerili smo se kako funkcionišu postrojenja u Šladmingu, Steiermarku kao i postrojenja u okolini Beča i Salcburga. Tražili smo da obidjemo upravo ona postrojenja koja servisiraju sredine slične kolašinskoj, objasnio je Bulatović.

Radi se o najmodernijim tehnologijama u ovoj oblasti, ocijenio je Bulatović. Kompanija PVS je zainteresovana da shodno zakonskim procedurama učestvuje na tenderu za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Kolašinu. To je projekat koji je neophodan našem gradu kako bi sačuvali ekološku i turističku prepoznatljivost Kolašina i biće zadatak ove lokalne uprave u predstojećem periodu, kazao je Bulatović.