Dodijeljene povelje

povelja 12 02 2016

Potpredsjednici Saveza boraca NOR –a Zuvdija HodžićLjubo Sekulić boravili su u Kolašinu da bi na svečan način uručili priznanja aktivistima Udruženja boraca iz Kolašina; Draganu Vujisiću, Branislavu Jekniću, Draženu Draškoviću i Milu Šukoviću. koji su dali vidan doprinos razvoju društva i afirmaciji NOR-a.

 

Potpredsjednik SUBNOR-a i antifašista  Ljubo Sekulić je kazao da je počastvovan da može uručiti ova priznanja koja pripadaju prvoj kategoriji priznanja i dodjeljuju se zaslužnicima.

“Priznanja uručujem u znak požrtvovanosti i zahvalnosti za dobro crnogorskog naroda, jer ova organizacija se bori za očuvanje tradicije NOR-a u kojoj je vrhunski rezultat samostalna i suverena Crna Gora. Mi smo organizacija koja ne smije stati sa aktivnošću time što smo dobili Crnu Goru, nama je i te kako stalo da ta Crna Gora dobije pravu infrastrukturu države a to nije lako u ovim uslovima. Mi u svakoj organizaciji računamo na ljude prvake, ljude najaktivnije u organizaciji. Mi smo veoma zadovoljni sa radom, naročito u očuvanju spomen obilježja”.

U ime nagrađenih zahvalio se profesor Dragan Vujisić i kazao da će ovi ljudi i dalje ispoljavati ovakav odnos u organizaciji boraca.

“Mi u ovom složenom vremenu treba puno da se dogovaramo i da nađemo pamet i mudrost, kako da radimo, da održimo, da obnovimo, osnažimo i podmladimo ovu organizaciju.