Istraživanje mreže za evropske politike – “Mi smo promjena !”

Mreža za evropske politike-MASTER realizuje  projekat ,,We are the change“ (Mi smo promjena!) uz podršku Ambasade SAD u Podgorici, a glavni cilj projekta je razvijanje svijesti kod mladih o važnosti poštovanja različitosti, kako bismo zajedničkim snagama stvarali bolju i prosperitetniju budućnost.

Kako iz MASTER-a navode, u vrijeme kada su ljudska prava centralna tema i kada se ulažu snažni napori za njihovo poštovanje, mladi ljudi su dio populacije koji može da igra značajnu ulogu u širenju poruka tolerancije i ravnopravnosti, a ključni aspekt projekta „We are the change! “ je kolektivno djelovanje ka promjenama i tolerantnijem društvu.

Imajući u vidu sve navedeno, jedna od aktivnosti projekta jeste prikupljanje podataka putem upitnika o tome koliko mladi u Crnoj Gori poštuju različitosti i da li su skloni predrasudama.

Svakako, ovo predstavlja priliku za upoznavanje sa stavovima i mišljenjima mladih po pitanju poštovanja različitosti, tolerancije i ljudskih prava uopšte, kao i dobijanje odgovora na pitanje da li mladi razumiju i prihvataju različitosti kao vrijednost otvorenog društva.

Hvala na učešću i doprinosu ovom istraživanju.