Izabrani najbolji sportisti Kolašina

11 02 2015 sportista godine 1

Sportski savez Kolašina u saradnji sa opštinom Kolašin dodijelio je sinoć nagrade najboljim sportistima za 2014. godinu.

Potpredsjednik opštine Đuro Milošević je pozdravio prisutne i poželio sportistima uspješnu sportsku godinu.

Tokom prethodne godine Sportski savez Kolašina organizovao je niz sportskih aktivnosti koji su upotpunili sportsko – zabavnu sliku Kolašina: Drugi opštinski turnir u stonom tenisu, turnir u malom fudbalu – Drugi memorijalni turnir „Perica Adžić – Predrag Pego Nedović“, treći mješoviti turnir u odbojci, Drugi otvoreni turnir u Uličnom basketu. Takođe, kolašinski sportisti su učestvovali na 51 MOSI igrama gdje je naša Opština predala kandidaturu za organizaciju MOSI igara 2017. godine. Po prvi put u Kolašinu je organizovan Urban soke turnir u malom fudbalu (3 na 3), takođe, po prvi put organizovan je i otvoreni turnir u Strit vorkaut – u, KOLAŠIN 2014., održan je i turnir u malom fudbalu za veterane, dok je sportska sezona završena 10 – im Međunarodnim karate turnirom  „Kolašinski pobjednik 2014“. Iz Sportskog saveza su se zahvalili publici koja je vjerno pratila sve njihove manifestacije, a posebno Društvu prijatelja Kolašina.

Veteranima sporta u Kolašinu za svoj dugogodišnji rad Sportski savez je ove godine pripremio prigodne plakete: Gojku Vlahoviću, Rajku Čoguriću i Milosavu Batu Bulatoviću.

Sportski savez je nagradio diplomama istaknute pojedince iz svakog sportskog kolektiva: Adžić Borislava iz FK „Gorštak“, Čogurić Lazara iz FK „Gorštak“, Jeknić Ivanu iz ženskog košarkaškog kluba „Tara“, Šćepanović Kseniju iz ženskog košarkaškog kluba „Tara“, Stojković Milicu iz ženskog košarkaškog kluba „Tara“, Medenica Milenu iz Ženskog odbojkaškog kluba „Gorštak“, Marković Nikolinu iz Ženskog odbojkaškog kluba „Gorštak“, Milošević Andreja iz Stonoteniskog kluba „Gorštak“, Bulatović Ivanu iz Ski kluba „Gorštak“, Đukić Milana iz Futcal kluba „Gorštak“, Milošević Aleksandra iz Futcal kluba „Gorštak“, Simonović Marka iz Košarkaškog kluba „Gorštak“, Vlahović Miloša iz Košarkaškog kluba „Gorštak“, Mijatović Anicu iz Karate kluba „Gorštak“ i Drašković Tijanu iz Karate kluba „Gorštak“.

Za zaslužnog sportskog radnika Sportski savez Kolašina imenovao je Dražena Draškovića, predsjednika Košarkaškog kluba „Gorštak“

U kategoriji perspektivni sportista priznanje je pripalo Vujisić Viktoru iz Košarkaškog kluba „Gorštak“, priznanje za uspješnog sportskog radnika pripalo je Goranu Todiću treneru košarkaškog kluba „Tara-basket“, najuspješnija ekipa Kolašina za 2014. godinu su djevojke Odbojkaškog kluba „Gorštak“, nagradu je primio njihov trener Ivica Šćekić, dok je za kategoriju najuspješniji trener izabran Dragan Pejić.

11 02 2015 sportista godine 2Sportski savez Kolašina je bez dileme učešće Ivane Bulatović na zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. odlučio za sportski podvig godine. Za najuspješniji sportski kolektiv izabran je Karate klub „Gorštak“, a u kategoriji sportista Kolašina 2014. priznanje je dodijeljeno Ivani Bulatović i Anici Mijatović.

Svečanosti uručenja nagrada prisustvovao je predsjednik Upravnog odbora Društva prijatelja Kolašina Dušan Simonović.