KOLAŠIN I BUGARSKI LOVEČ I ZVANIČNO POSTALI GRADOVI – PRIJATELJI: mogućnosti saradnje na svim nivoima

1

Gradonačelnica Loveča Kornelija Makarova i predsjednik Kolašin Milosav Bulatović, potpisali su Sporazum o saradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa izmedju dvije opštine. Sporazmom su dvije opštine potvrdile svoju opredijeljenost u sprovodjenju politike prijateljstva i medjunarodne saradnje i stvaranju konkretnih društvenih i ekonomskih veza izmedju Loveča i Kolašina.

Kako je kazala Kornelija Marinova sporazum predvidja saradnju u oblasti ekonomije, preduzetništva, turizma, poljoprivrede, kulture, sporta, nevladinog sektora a posebna pažnja će se posvetiti i saradnji obrazovnih institucija.

2

  • U maju smo potpisali uvod u Sporazum o saradnji koji je u junu dobio jednoglasnu podršku u našem opštinskom parlamentu. Radujem se što ćemo saradjivati sa ovako lijepim gradom i što ćemo biti jedni drugima podrška. Već smo pozicionirali neke oblasti u kojima će prvo zapoečeti saradnja, istakla je Kornelija Marinova,gradnočalenica Loveča.
  • 5

Predsjednik Kolašina, Milosav Bulatović, je istakao da je važno da se sporazumom o saradnji i pobratimstvu sa Lovečom, uz ostalo, ostvaruje i mogućnost saradnje sa drugim kulturama.Crna Gora i Bugarska su imale i značjane istorijske relacije i ova naša saradnja je način da što više sazna o tome.

  • Prostora za saradnju ima u mnogim oblastima a dobro je što se podudarju razvojni planovi dva grada.Vjerujem da ćemo imati dosta značajnih projekata. Pošto je Bugarska članica EU, ima iskustva za medjunarodne projekte a mi smo se prilikom posjete uvjerili da grad Loveč na impresivan način realizuje te projekte. Učićemo od njih a učinićemo i da Loveč ima nešto i od nas da nauči i tako obezbjedjivati stalni uspon našoj saradnji, kazao je Milosav Bulatović, predsjednik Kolašina.

4

3