Košarkaški kamp “Kolašin 2015”

kosarkaski kamp 21 06 2015

Turističko sportska  manifestacija  košarkaški kamp „Kolašin 2015“, otvoren je juče u Kolašinu i trajaće do 12. jula.

Organizatori kampa su proslavljeni košarkaš Vlado Šćepanović sa NBA-a asom Nikolom Peković i Savom Đikanovićem. Promoteri kampa, za koji je planirano da bude jedan od najprestižnijih događaja te vrste u regionu,  su Peković i Nikola Vučević,  a trener Miodrag Kadija. Tokom tri nedjelje koliko će trajati kamp, preko dvije stotine upisanih mališana će učiti nove korake u košarci. Broj upisanh je premašio  očekivanja, pa organizatori nijesu krili zadovoljstvo.

„Velika nam je  čast da djeci koja su upisana budemo uzori, učitelji, da budemo i pedagozi i “roditelji”. Sve što smo mi zamislili i organizovali ne bi bilo dovoljno da nijesmo imali veliku podršku u Kolašinu“, kazao je Šćepanović otvarajući manifestaciju u svom rodnom gradu.

Prema riječima Vučevića, kampovi mnogo pomažu razvoju mladih sportista. Kolašin je smatra on, idealno mjesto za pripremu sportista, kako zbog geografskog položaja tako i zbog sportske infrastrukture.

 „Zaista podržavam ideju organizatora da se održi ovaj kamp jer je to zaista odlično za djecu. Ja sam isto kad sam bio mlađi išao na košarkaške kampove i oni zaista pomažu u daljem razvoju mladih sportista. Vjerujem da će ovaj kamp izrasti u internacionalni, kazao je on.
Generalni sponzori kampa su “Telekom”, “Voli”,” Bar –kod” i Hipotekarna banka .