Ljetnja sezona u Kolašinu

Turistička organizacija Kolašina dala je saopštenje o predstojećim aktivnostima za građane i turiste koji će ovog ljeta posjetiti Kolašin.

 

„Turistička organizacija Kolašin već duži vremenski period radi na pripremi i realizaciji ljetnje turističke sezone u Kolašinu.

S tim u vezi napravili smo niz aktivnosti i dogadjaja kako bi privukli što veći broj turista da borave u našem gradu.

TOK je i ove godine sklopila ugovor sa Fondom PIO Crne Gore i Savezom Udruženja penzionera Crne Gore i obezbijedila veoma povoljnu ponudu za boravak penzionera i članova njihovih porodica u našem gradu. Cijena ukupne ponude iznosi 107,00€ -sedmodnevni boravak, važi od 01.06.-01.10. 2015.g a obuhvata boravak u privatnom smještaju (dvije i tri zvjezdice) i pun pansion u restoranu „Planinar”. Boravak se može produžiti i na više od 7 dana po želji korisnika i uz mogućnost otplate na 6 mjesečnih rata. Veoma smo zadovoljni interesovanjem penzionera i mislimo da je ovo samo početak u stvaranju što raznolikije ponude grada.

Turistička organizacija Kolašin i Društvo prijatelja Kolašina u saradnji sa turističkom privredom grada i Opštinom Kolašin organizuju promociju turističke ponude Kolašina u šoping molu “Delta City” (centralni prostor), 19.06.2015. sa početkom u 17:00 h.

Kolašin posjeduje posebnost i sklad između netaknute prirode, gostoprimstva lokalnog stanovništva i nacionalne kuhinje koji u tom jedinstvu daju notu ljepote i doživljaja kojima se posjetioci uvijek vraćaju.

S tim u vezi prezentacija u Delti će podrazumijevati promociju propagandnog materijala na kom smo objedinili kompletnu turističku ponudu (hoteli, privatni smještaj, restorani, kafići, …) grada, zatim program manifestacija u našem gradu kao i informacije o turističkim agencijama i najzanimljivijim mjestima koja bi trebalo posjetiti. Osim toga, manifestacija će biti zanimljiva i zbog izložbe suvenira i domaće radinosti ali i rekvizita za aktivnosti u prirodi.

Posebnu čar prezentaciji daje i činjenica da će posjetioci imati priliku da degustiraju specijalitete nacionalne kuhinje ali i da se upoznaju sa načinom pripreme nekih od jela.

Za ovu prezentaciju poziv su  prihvatili uvaženi Ministri turizma i poljoprivrede,  direktorica Nacionalne turističke  organizacije (koji će delegirati svoje predstavnike ako ne budu u mogućnosti da se pojave), predsjednica Opštine Kolašin, ali i mnogi drugi uvaženi gosti, pred kojima želimo da skrenemo pažnju na potencijale i prirodne ljepote sjevera ali i nedovoljno ulaganje u iste.

Ovom prilikom pozivamo i Vas da svojim prisustvom uveličate ovu prezentaciju i interesovanjem i informisanjem sa navedenog događaja podstaknete Vaše gledaoce/ čitaoce da posjete Kolašin.

„Udahni Kolašin 2015“ pod generalnim pokroviteljstvom Društva prijatelja Kolašina, a u organizaciji TOK-a, Centra za kulturu i Sportskog saveza Kolašin biće predstavljeni svi događaji planirani za ovo ljeto.

Manifestacija će biti otvorena 04.jula a početna aktivnost je „Pazarni dan“, degustacija hrane i pića kao i program KUD-a koji će uljepšati ovu manifestaciju. Osim ovog  Pazarnog dana biće organizovana još dva Pazarna dana sa terminima 25.jul i 15. avgust.

Na II Festivalu alternativnog teatra „Korifej 2015“ biće prikazano 10 predstava iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske kao i 5 predstava dječijeg teatra (Crna Gora, Hrvatska, Srbija). Osim predstava ovogodišnji festival će se obogatiti i uličnim performansima studenata FDU i drugih učesnika kao i glumačkim radionicama. Ovo je idealna prilika da svoje vrijeme od 18.jula do 18.avgusta. (KLAP)

Što se tiče muzičkog programa, 7. i 8.avgusta nas očekuju večeri crnogorskog rock vikenda kao i večeri starogradske muzike (prvi 4.jula i još dva tokom jula i avgusta)

Summer tango camp-Kolašin, Montenegro (25.jul-15.avgust), peti po redu internacionalni tango kamp.

Tango Natural Montenegro i Tango Natural Beograd ovaj događaj organizuju u saradnji sa Turističkom organizacijom Kolašin a uz podršku i pokroviteljstvo Opštine Kolašin i Društva prijatelja Kolašina.

U cilju afirmacije kreativnog i aktivnog pristupa odmoru, za šta Kolašin pruža savršene uslove , biće organizovane različite besplatne ljetnje škole namijenjene svim profilima posjetilaca. Program aktivnosti tango kampa:

-časovi argentinskog kampa za potpune početnike,

-plesne i kreativne radionice za djecu,

– joga-časovi joge svakog dana,

-streličarstvo (imaćete priliku da iskusite ovu drevnu vještinu kako u njenom srednjovjekovnom izdanju tako i gađajući iz modernih lukova),

-časovi čakarere-lijep, lak i atraktivan folklorni ples-podsjeća na crnogorski oro ali je pokretljiviji

-rad na tijelu

-tango aerobik

Kada govorimo o sportskim aktivnostima predstoji nam jako zanimljiv period. Prije svega, početkom jula biće organizovan, sad već tradicionalni, memorijalni turnir u malom fudbalu „Perica Adžić i Predrag Pego  Nedović“. Dalje aktivnosti su: karate kampovi u 3 faze (tokom jula i avgusta sa promo turnirima na gradskom trgu), takmičenja u street workout-u, bendž pressu (takmičenje u dizanju tegova), orjentiring –međunarodno takmičenje , turnir u odbojci. Završna sportska aktivnost rezervisana je za međunarodni karate turnir „Kolašinski pobjednik“ koji će biti praćen trodnevnim pripremama od 15.-19. oktobra.

Ono što će svakako biti posebnost  ove manifestacije jeste udružena energija svih aktera  ove manifestacije kao i velikog broja volontera koji su se odazvali učešću u svim aktivnostima kako bi „Udahni Kolašin 2015“ ove godine doveli na još veći nivo.

Još jedna od akivnosti koju je podržala TO Kolašin jeste i Kajakaški kup „Biogradska gora 2015“ koje će se održati 05.jula od 10h -14h.

Ski centar 1450 ove godine ima jedinstvenu ljetnju ponudu. U periodu od 04.-30.avgusta skijalište će raditi svakog vikenda od 10-18h.Žičara dvosjed će biti u funkciji  i posjetioci će imati priliku da uživaju u panoramskoj vožnji i pogledu sa Ćupova. Usluge restorana (specijalna ponuda kačamak za dvije osobe i 2 čaše kisjelog mlijeka-10e), besplatan parking, avanture sa četvorotočkašima, staze za biciklizam i pješačke staze su i više nego dovoljan razlog da posjetite Bjelasicu ovog ljeta.

Za ovaj period menadžment ski centra je pripremio mnoštvo aktivnosti kao što su : tango radionice, rock svirke, DJ žurke , zabavne igre za mališane, downhill mountain bike trka, dani Etno igara i pjesama, paraglajding skokovi i slično.

Moramo napomenuti da ćemo ove godine od 1.jula imati info punkt Turističke organizacije na Donjem Trgu na kojem će posjetioci Kolašina moći da dobiju sve informacije o našem gradu“.