Martinović i Mitropolit Joanikije potpisali ugovor o transferu sredstava za spomen obilježje počivšem Mitropolitu  Amfilohiju

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije posjetio je danas Opštinu Kolašin kojom prilikom je sa predsjednikom Opštine Vladimirom Martinovićem potpisao ugovor kojim su obezbijeđena finansijska sredstva u iznosu od 50.000 € za izgradnju i postavljanje spomen obilježja blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju.

Tom prilikom, Martinović je zahvalio Mitropolitu Joanikiju na posjeti i istakao da mu je čast i zadovoljstvo što je Opština Kolašin preuzela prvi korak na očuvanju sjećanja na počivšeg Mitropolita koji je bio rođeni Kolašinac.

Sa svoje strane, Mitropolit crnogorsko-primorski Gospodin Joanikije je zahvalio na plemenitoj ideji i vrijednoj donaciji koja će poslužiti da se vrlom jerarhu Crkve Hristove blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju podigne spomen-obilježje u rodnom gradu.

Prilikom ove posjete Opštini Kolašin, Visokopreosvećeni mitropolit Joanikije je lično čestitao gospodinu Martinoviću stupanje na dužnost i poželio mu pomoći Božije u radu.

Spomenik mitropolitu Amfilohiju nije samo spomenik jednom vjerskom poglavaru, to je i spomenik kulturi, jer je mitropolit bio kulturni djelatelj i član Udruženja književnika Crne Gore.

Takođe, predsjednik Opštine je istakao i da će lokalna uprava u narednom periodu biti otvorena za saradnju sa Mitropolijom kako bi se na uspješan način realizovala donacija.