Martinović uputio čestitku povodom Dana Evrope

U ime Opštine Kolašin i u svoje ime građankama i građanima Kolašina i Crne Gore iskreno čestitam 9. maj, Dan Evrope i Dan pobjede.

Današnji dan predstavlja priliku da se prisjetimo vrijednosti na kojima je izgrađena ideja Evrope – mira, solidarnosti i zajedništva. Upravo zahvaljujući zajedničkom djelovanju i solidarnosti, Evropa je uspjela da prevaziđe mnoge prepreke i izgradi jedan od najrazvijenijih regiona svijeta.

Današnji dan važan je za cijelu Evropu, jer obilježava kraj Drugog svjetskog rata i pobjedu nad fašizmom, ali i slavi jedinstvo i solidarnost Evrope.

Opština Kolašin uvijek se ponosila svojim doprinosom pobjedi nad fašizmom koja joj je i omogućila da danas u miru i slobodi može da implementira i njeguje i evropske vrijednosti savremenog doba.

Obilježavajući Dan Evrope i Dan pobjede, sjećamo se svih onih koji su dali živote za slobodu i demokratiju. Njihov doprinos neće nikada biti zaboravljen, a mi ćemo se i dalje boriti da očuvamo vrijednosti za koje su se oni borili.

Opština Kolašin je uvijek bila spremna da podrži sve inicijative i projekte koji doprinose osnaživanju evropske perspektive cijele države. Podsjećam da ćemo na jesen biti domaćin sastanka Komiteta regiona EU i Crne Gore, što će biti još jedan korak ka osnaživanju veza između naše države i Evropske unije.

Zajedničkim radom i solidarnošću, možemo stvoriti bolju i prosperitetniju budućnost za sve nas.

Još jednom, čestitam vam Dan Evrope i Dan pobjede u ime Opštine Kolašin.