Najbolji sportista 2015

najbolji sportista 2015

Sportski savez Kolašina, već tradicionalno dodjeljuje nagrade sportistima i sportskim klubovima koji su u protekloj godini postigli zapažene rezultate.

 

Za sportistu Kolašina proglašena je Marija Bulatović, članica ski kluba „Trebaljevo“. Ona je seniorska prvakinja Crne Gore u nordijskom skijanju i reprezentativka Crne Gore, osvajač trećeg mjesta na balkanskom Kupu održanom u Makedoniji i učesnica svjetskog prvenstva u Faleni u Švedskoj 2015. gdje je zauzela 28. mjesto u kvalifikacijama.

Ove godine Sportski savez je podijelio sjećanja i podsjetili se rezultata koje su postigli sportski radnici koji, nažalost, nijesu više sa nama, a koji su svojim sportskim bravurama i mukotrpnim radom postavili pečat i temelje kolašinskog sporta. U znak sjećanja na velikane kolašinskog skijanja porodici pokojnog Krsta Kike Šćepanovića dodijeljena je posthumna plaketa, plaketa je dodijeljena i porodici pokojnog Milisava Mine Šćepanovića koji je svoje sportsko znanje i iskustvo prenosio na mlađe generacije, a kada nije bio na sportskom terenu bio je u KUD – u „Mijat Mašković“ učeći kolašinsku omladinu igrama i pjesmama. Na dodjeli nagrada sportisti su se podsjetili i rezultata pokojnog Milete Bulatovića koji je svojim sportskim radom i zalaganjem zadužio sportiste Trebaljeva i Kolašina, čijoj porodici je takođe uručena posthumna plaketa. Posthumna plaketa dodijeljena je i porodici pokojnog Jovaša – Jova Šćepanovća koji je, prvo kao fudbaler a kasnije skijaš i trener zadužio kolašinske sportiste i sugrađane da ga se dugo sjećaju.

Nagrade za doprinos kolašinskom sportu uručene su i sportskim veteranima: Bulatović Radislavu – Rastku, Bulatović Marku, Željku – Žiži Šćepanoviću.

Plaketa za doprinos i afirmaciju sporta u Kolašinu dodijeljena je i direktoru OŠ „Risto Manojlović“ Zoranu Rakočeviću. Za ostvaren vrhunski rezltat u sportskom ribolovu specijalna nagrada dodijeljena je Nikoli Trebješaninu. Prigodnom plaketom za sportistu sa invaliditetom nagrađen je Saša Peković koji je učesnik košarkaških turnira a ujedno posjećuje sve sportske manifestacije u gradu.

najbolji sportista 2015 1Na svečanosti su uručene i nagrade pojedincima koje su predložili sportski klubovi. Ispred Skijaškog saveza nagrađeni su Ivana Bulatović, Vuk Vlahović i Dušan Bulatović. Ispred Streljačkog kluba „Gorštak“ nagrađeni su Igor Puletić, Ivana Medenica i Jovana Vukićević. Ispred fudbalskog kluba „Gorštak“ nagrađeni su Aleksandar radović, Dragomir Drašković, Uroš Bulatović, Danilo Vukanić i Balša Popović. Ispred košarkaškog kluba „Tara“ nagrađeni su Ksenija Šćepanović, Žana Radenović, Tamara Rakočević i Ivana Jeknić. Ispred karate kluba „Gorštak“ nagrađeni su Dušan Medenica, Miloš Bulatović i Anica Mijatović. Ispred futsal kluba „Gorštak“ nagrađeni su Milivoje Bulatović, Luka Živković i Boško Labović. Ispred stonoteniskog kluba „Gorštak“ nagrađen je Andrej Milošević. Ispred kluba „Trebaljevo“ nagrađeni su Mirko Bulatović i Siniša Bulatović. Ispred ženskog odbojkaškog kluba „Gorštak“ nagrađena je Ksenija Nikolić.

Fudbalska ekipa Gorštaka nagrađena je za osvojenu medalju na MOSI igrama za 2015. godinu, za zaslužnog sportskog radnika proglašen je Ranko Bulatović, predsjednik smučarskog kluba „Trebaljevo“. U kategoriji najbolji pionir nagrađen je Ognjen Šubara, član karate kluba. Za perspektivnog sportistu godine proglašen je Igor Puletić član streljačkog kluba, za najuspješniju sportsku ekipu u 2015.godini proglašena je ekipa Pjetlića fudbalskog kluba  za osvojenu srebrnu medalju na Kupu Crne Gore. Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Radoslavu – Rašu Vukićeviću iz karate kluba i selektoru kadetsko-juniorske reprezentacije Crne Gore, za najuspješniji klub proglašen je Karate klub. Iz Sporstkog saveza su se zahvalili lokalnoj upravi, Društvu prijatelja Kolašina i Dušku Simonoviću na nesebičnoj pomoći i podršci.