Nove ponude u TO Kolašin

zima u Kolasinu 04 02 2015

Zimska turistička sezona u Kolašinu u punom je jeku. Snijeg koji je ove godine počeo da pada upravo sa početkom sezone obradovao je Kolašince i turističke poslenike

pa se s pravom može reći da će se od ove turističke sezone dobiti očekivani rezultati.

Iz  Turističke organizacije Kolašin su kazali da su gosti u grad počeli da dolaze već od katoličkog božića. Tokom novogodišnjih praznika hoteli Lipka i Bjanka su bili popunjeni od 60 do 80 posto. Takođe, kazali su u Turističkoj, tokom praznika na njihov zahtjev je bila angažovana Republička turistička inspekcija koja je vršila kontrolu neregistrovanog privatnog smještaja u Kolašinu.

Kada je u pitanju nastavak sezone poslije praznika u Turističkoj organizaciji su kazali 

“da će cijene u hotelima, restoranima, privatnim smještajima i Ski centru u nastavku sezone biti još povoljnije, a mnogi od njih su obezbijedili i izuzetno povoljne cijene za višednevni boravak.“

Kako bi se poboljšala zimska turistička ponuda Nacionalna turistička organizacija Crne Gore će u saradnji sa Turističkom organizacijom Kolašin predstaviti paket aranžmane za ciljna tržišta Albanije, Dubrovnika i Trebinja, a paketi važe za period februar-mart.

Takođe, jedan od glavnih zadataka na kome će Turistička organizacija raditi jeste poboljšanje saradnje sa subjektima iz turističke privrede Kolašina.
“Naše mišljenje je da je već sad evidentno da će ova sezona biti bolja od prethodne, ali potrebno je sačekati da se obrade statistički podaci i da se donese konačna ocjena“, kazali su u Turističkoj.

Na inicijativu Turističke organizacije Kolašin, Nacionalna turistička organizacija je dogovorila povratnu liniju Kolašin- Ski centar „Kolašin 1450“  za prevoz turista a sve u cilju poboljšanja i kvaliteta ponude. Autobus će saobraćati po povlašćenim cijenama, 1.00€ u jednom  pravcu, odnosno 2.00€ u oba. Vrijeme polaska je u 9:00 i 12:00 h iz Kolašina, a sa Ski centra u 16:30 h. Vikendom će više puta saobraćati na pomenutoj relaciji. Autobus je počeo da saobraća od danas.

Za v.d. Turističke organizacije Kolašin imenovana je Slađana Kršikapa, specijalista menadžmenta zaštićenihoblasti.