OBILJEŽEN 28.AVGUST, DAN OPŠTINE KOLAŠIN: simbol razvoja moderne Crne Gore

02.09.2020 Dan opstine 1

Nije zbog korona virusa bilo svečane sjednice Skupštine opštine ali je bilo dosta uzvišenog i svečanog i u Sali Doma kulture gdje su uručene nagrade najboljima ina Trgu Boraca gdje se organizovao kulturno zabavni program.

02.09.2020 Dan opstine 2

Predsjednik Skupštine opštine Milan Djukić, je pozdravio nagradjene podsjećajući da se ovogodišnji Dan opštine,obilježava u posebnim uslovima koje je stvorila epdemija korone.On je odao priznanje svim gradjanima Kolašina koji su pokazali odgovornost u poštovanju mjera NKT-a.

  • Osim zajedničke borbe sa panedemijom.lokalna uprava je učinila značajne napore kako bi se unaprijedio kvalitet života u Kolašinu.Zahvaljujući kvalitetnoj saradnji sa Vladom Crne Gore, unaprijeđen je ukupan društveni ambijent u Kolašinu.Uspjeli smo da povratimo povjerenje u lokalne institucije i nametnemo novu političku praksu da lokalna uprava bude servis svih gradjana bez obzira ba političku pripadnost.Izazovi koji su pred nama u budućem periodu su očuvanje zdravlja naših gradjana kao i unapređenje komunalne,saobraćajne i sportske infrastrukture.Bićemo oslonac svim mladim ljudima Kolašina, namjerenim da uče,stvaraju i unapređuju našu zajednicu, istakao je Milan Djukić.

02.09.2020 Dan opstine 3

Milosav Bulatović, predsjednik opštine je podsjetio da su uprkos naslijeđenom dugu od 8 miliona, aktivirani razvojni resursi i omogućena značajna pomoć gradjanima i privredi. Budžet je povećan za 100 odsto, tako da su podržani poljoprivreda, žensko preduzetništvo, obrazovanje, kultura,sport, penzioneri, ranjive grupe, humanitarne akcije Crvenog krsta.

  • Imali smo ozbiljnu podršku države tako da smo sa sredstvima iz našeg Kapitalnog budžeta uložili preko 600.000 eura u modernitaciju putne infastrukture.Podstakli smo investicije sa početkom Projekta za prečišćabanje otpadnih voda.Uskoro ćemo,kao grad-simbol antifašizma, dobiti i Državni muzej u zgradi gdje je održan zasijedaje ZAVNO-a Crne Gore i Boke.Ulaganjem u sportsku infrastrukturu povećavaju se standardi sportskog turizma i ostvaruje vizija Kolašina u kojem će biti privilegija raditi,živjeti i boraviti, istakao je Bulatović.

Dio obliježavanja Dana opstine je bio i kulturno zabavni program na Trgu Boraca gdje je izmedju ostalog prikazan i film o Kolašinu koji je priča o nekadašnjem, sadašnjem i budućem Kolašinu.

Predsjednik opštine Milosav Bulatović, uručio je nagrade Ružici Rakočević, direktorici Škole za osnovno muzičko obrazovanje koja je dobila Plaketu opštine, Milanu Markoviću kome je pripala Zahvalnica i nagrade mladima koje su dobili Darinka Vlahović, Jelena Miladinović,Jana Rakočević, Andjela Ivanović i pjevačka grupa „Đude“.

02.09.2020 Dan opstine 4

U ime nagradjenih, zahvalio se Milan Marković,naglašavajući da su ova priznanja razlog da još odanije i posvećenije budu dio tima koji će raditi na razvoju Kolašina i njegovih potencijala.

Od sedam projekata ekonomskog državljanstva koji se realizuju Crnoj Gori, čak četiri su vezana za Kolašin, istakao je Milosav Bulatović.

  • Radi se o ćetiti prestižna hotelska kompleksa koja su već u izgradnji i koja će zaposliti preko 350 radnika.Realizuju se i veliki državni projekti kao što su auto put,put Kolašin – Berane, Ski centar 1600.Gradi se i oko 80 stanova a gdje se grade stanovi uvijek je budućnost izvjesna, poručio je Bulatović.