Peti Bjelasički maraton u subotu na Ski centru ,,Kolašin 1600”

27.02.2019 Bjelasicki maraton 2019

Jedinstvena turističko sportska manifestacija, Bjelasički maraton će se u subotu po peti put održati na atraktivnim sniježnim prostorima planine Bjelasice. Ovoga puta će start i cilj biti na novootvorenom Ski centru Kolašin 1600.

Takmičarska trka će se odvijati na stazi od 20 kilometara a biće i atraktivna i izazovna.I ove godine će se organizovati porodična trka koja će na stazi od 8 kilometara okupiti porodice da upoznaju čari planine.Osvajanje Bjelasice će se dešavati na krpljama, turno skijama i nordjskim skijama.Radi se o jedinstvenoj avanturističkoj u regionu čiji je cilj da se promovišu zimski ektremni sportovi za koje postoje uslovi na Bjelasici.

Organizator trke je PK Visokogorci, suorganizator Turistička organizacija Kolašin, podršku je dala opština Kolašin a generalni sponzor Grave osiguranje.Aleksandar Vlahović, direktor LTO Kolašin kaže da ova manifestacija postaje sve više prepoznatljivost kolašinske zime.

Višestruko je značajan Bjelasički maraton kao dogadjaj koji okuplja ljubitelje planine ali i otkriva čari planine.Bjelasicu su turistički pozicionirali Ski centrii i skijališta ali ovakve manifestacije promovišu i otkrivaju posebnu i neotkrivenu stranu Bjelasice.Učinićemo sve da Bjelasički maraton narednih godina bude i masovniji i raznovrsniji, istakao je Vlahović.