Počinje adaptacija Spomen doma

Danas počinje prva adaptacija Spomen doma u Kolašinu, koji je sagrađen 1976. godine. 

Radove su otvorili predsjednik Opštine Vladimir Martinović, potpredsjednici Vasilije Ivanović i Miodrag Bulatović, kao i predsjednik Skupštine Vasilije Bulatović

Predsjednik Martinović je istakao da je ovo veliki dan za sve građane Kolašina jer krećemo u adaptaciju objekta koji je simbol grada i ne samo da ima značaja na lokalnom već i na državnom nivou ako uzmemo u obzir da se radi o Spomeniku kulture ali nažalost od dana kada je sagrađen nije se imao sluha za njegovu adaptaciju pa su tako brojne kancelarije u Spomen domu gdje se nalaze i kancelarije lokalne samouprave i državnog kazastara uveliko oronule zbog nemara mnogih koji su bilo dužni da vode računa  svih ovih godina. 

Nakon adaptacije i rešavanje problema hidroizolacije krenuće se u saniranje unutrašnjosti objekta, a će fokus će biti stavljen na veliku kongresnu salu koja već godinama nije u funkciji.

Valorizacijom kulturno-istorijskih spomenika, posebno Spomen doma koji je, kao značajno djelo jugoslavenske arhitekture predstavljen i na izložbi “Toward Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia, 1948-1980” (MOMA, New York, jul 2018. – januar 2019) otvara se nova perspektiva u ovom gradu koji se posljednih godina ubrzano razvija. Po izboru platforme World Monuments Fund, Spomen dom se našao i među 30 najatraktivnijih arhitektonskih dostignuća u svijetu.