Podrška vrijednim poljoprivrednicima

18.08.2022 Podrska poljoprivrednicima 2

Sekretar za finansije imovinu i ekonomski razvoj dr Dragan Bulatović zajedno sa savjetnicima za poljoprivredu u opštinskom Agrobiznis centaru Žanom Mirković i Bojanom Despotovićem posjetio je poljoprivredno gazdinstvo u Gornjem Lipovu čiji nosilac je Perović Milan koji je aplicirao za podsticajnu Mjeru 2 pomoć povrtarskoj proizvodnji (nabavka plastenika).

Milan Perović se sa svojom suprugom Slavkom i bratom Milovanom bavi stočarstvom. Njihovo gazdinstvo broji 6 muznih krava i 35 ovaca. Supruga Slavka proizvodi kolašinski lisnati sir, kao i punomasni sir, a pored stočarstva bave se povrtarstvom i voćarstvom. Do sada nijesu koristili podršku po Javnim pozivima koje raspisuju lokalna samouprava i ministarstvo poljoprivrede, korisnici su redovnih premija po grlu za krave i priplodne junice, ovce i koze, kao i za premije za preradu mlijeka na gazdinstvu. Porodici Milana Perovića stočarstvo je jedini izvor prihoda, a možemo reći da su jedni od uglednijih poljoprivrednika i domaćina u Lipovu.

18.08.2022 Podrska poljoprivrednicima 1

Opština Kolašin je budžetom za poljoprivredu u 2022. godini opredijelila 80.000 €. Program podsticajnih mjera u poljoprivredi na teritoriji opštine Kolašin za 2022.godinu se sastoji od 11 mjera. Mjera 2 se odnosi na pomoć povrtarskoj proizvodnji (nabavka plastenika), za ovu mjeru je opredijeljeno 3 000 €. Raspisan je Javni poziv na koji je apliciralo 10 korisnika, visina podrške je bila 100 % ukupnog iznosa kupljenog plasteničkog materijala, a maksimalno 300 eura.