Predsjednik Bulatović na Jutarnjem programu Javnog servisa

14.01.2019 Bato jutarnji program

Predsjednik opštine Milosav Bato Bulatović bio je Jutarnjeg programa Javnog servisa u ponedeljak 14.januara. On se uživo uključio u program odgovarajući na pitanja terenske ekipe RTCG a razgovor je vodjen u pravom zimskom ambijentu u centru grada.

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tokom zimske turističke sezone, podsjećajući da i lokalna uprava sa svojim javnim preduzećima i službama daje doprinos da turistički proizvod grada bude što kompletniji i konkurentniji.

On je u tom kontekstu pohvalio rad Komunalnog preduzeća koje kvalitetno čisti gradske ulice i trotoare što doprinosi turističkom imidžu grada. Ovo preduzeće, radnici, mehanizacija, menadžment imaju velike obaveze i kada je u pitanju čišćenje puteva na seoskom području.

Odgovarajući na pitanje šta je obilježilo prethodnu godinu, Bulatović je kazao da je to sigurno volja i energija gradjana koji su na lokalnim izborima tražili promjene i dali mandat novoj koalicionoj vlasti koju čine DPS, Grupa gradjana i SD. Prvi mjeseci nove vlasti su upravo protekle u stvaranju preduslova da se podigne kvalitet života naši gradjana i našem gradu.

Kao barijeru i prepreku koju ima opštinska vlast, Bulatović je kazao da je to prije svega zatečeni dug od 8 miliona ali da neće zaustaviti koncept razvoja i investicija na čemu će se bazirati vršenje vlasti.

Od godine koja je počela očekuje se dosta i biće to radna i dinamična godina za Kolašin, najavio je predsjednik Bulatović. Kompletiranje funkconisanja Ski centra Kolašin 1600 i dalje turističko osvajanje Bjelasice stvoriće mogućnost za nadgradnju i zimskog i ljetnjeg turističkog proozvoda našeg grada kao i za otvaranje novih radnih mjesta. Dinamizacija i privodjenje kraju radova na auto putu Podgorica – Mateševo otvoriće brojne šanse za naše gradjane. Takodje je izvjesno da će početi izgradnja hotelskih objekata u gradu i da za to imamo najavu investitora. Posebno je važno što je nakon četvorogodišnje pauze, počelo donošenje planske dokumentacije na kojoj će se bazirati brojne infrastrukture i poslovne inicijative, istakao je predsjednik Bulatović.