PREDSJEDNIK BULATOVIĆ OTVORIO PRVI RUKOMETNI KAMP „OLIMPIJA“: sport i sportski turizam postaju razvojna prepoznatljivost Kolašina

27.07.2021 RUKOMET Kamp zajednicka I min

Dok Bojana i Joka sa „zlatnim lavicama“ na parketu Tokija, brane i nastavljaju dostojanstvo crnogorskog ženskog rukometa, dvije nekadašnje „zlatne lavice“ na kolašinskom parketu, treniraju talentovane djevojčice koje imaju pravo da sanjaju i čekaju olimpijske snove.Suzana Lazović i Andjela Bulatović organizuju prvi rukometni kamp koji ima naziv „Olimpija“…

„Olimpija“ u danima i noćima Olimpijade, „Olimpija“ da se navija ali i maštaju neki svoji olimpijski krugovi.Prvi rukometni Kamp „Olimpija“ je otvorio Milosav Bulatović, predsjednik opštine naglašavajući da je ovo važan dogadjaj za kolašinske sportske i turističke projekcije.

27.07.2021 RUKOMET Kamp Bato i organizatori min

  • Sport je oblast koja je itekako važna za imidž Kolašina.Želimo da bude što razvijeniji i uspješniji, da veže što više mladih ljudi za sebe. Kamp je uspješna promocija našeg grada jer je crnogorski ženski rukomet je potvrda pobjedničkog karaktera naših prostora.Pokazuje koliko su žene snažne i važne u našem društvu.Takodje se potvrdjuju ambicije sportskog turizma u Kolašinu, kazao je Bulatovć.

Proslavljena „zlatna lavica“ i kolašinka, Suzana Lazović, je istakla da je zajedno sa svojim „saborcem“ iz Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, Andjelom Bulatović,odlučila da organizuju rukometni Kamp za pionirke.

27.07.2001 RUKOMET Kamp Suzana govori min

  • Cilj nam je da Kamp postane tradicionalan i da ima medjunarodni karakter.Nastojaćemo da budućim rukometašicama, pružimo sve ono znanje koje smo stekli trenirajući i igrajući za reprezentaciju Crne Gore i Budućnost,kazala je Lazovićka. Andjela Bulatović je podsjetila da je Kolašin bio baza iz koje su i reprezentacija i Budućnost, kretali ka trofejima.Zbog toga ovaj Kamp ima obavezu da bude organizovan na visokom nivou. Učićemo djevojke tajnama i vještini rukometa a ovo je prilika da pozovemo i mlade Kolašinke da se uključe u rad kampa, zaključila je Bulatovićka.

Početak rada Kampa su pozdravili porukama podrške Petar Kapisoda,predsjednik RSCG i „zlatna lavica“, Milena Raičević. Ljekar Kampa je dr.Momčilo Vukčević, poznati pedijatar. Kamp će imati tri smjene a u prvoj smjeni je 30 djevojčica.