PREDSJEDNIK BULATOVIĆ: stvaramo uslove za kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu,otvoren stacionar nakon 27 godina

07.08.2020 Donacija Dom zdravlja 1

Defibrilator, dva EKG dvanaestooksaalna aparata i spirometar koji je namijenjen i za ambulantu i za stacionar, donacija je kompanije „Novartis“ Domu zdravlja. Na ovaj način se stvaraju uslovi za povećanje kvaliteta primarne zdravstvene zaštite.

Nikola Antović, sekretar Ministarstva zdravlja je podsjetio da su ulaganja u kolašinski Dom zdravlja od 2018 godine iznosila više od 350.000 eura.

07.08.2020 Donacija Dom zdravlja 2

  • Sa ovim sredstvima se ulagalo u opremu ali i realizovali projekti energetske efikasnosti. Na taj način se potvrdjivalo strateško opredjeljenje Vlade Crne Gore da se ovaj prostor razvija u svim segmentima. Pored državnih ulaganja u kolašinski Dom zdravlja, pristižu i donacije društveno odgovornih kompanija. Tako je komapanija „Novartis“, Jelena Stojimirović zajedno sa Vasiljem Djurišićem obezbijedila ovu donaciju, kazao je Antović.

Primarni dio zdravstvene zaštite je jedan od stubova na kojima počiva zdravstveni sistem, naglasio je Vasilije Djurišić, iz kompanije „Novartis“. On je kazao da je ovom donacijom povećan kvalitet zdravstvenih usluga u Kolašinu. Predsjednik opštine Milosav Bulatović se zahvalio na donaciji koja je potvrdila zajedničke napore da se u Kolašinu stvaraju kvalitetnije uslove života. Značajno je da u ovim vremenima gradjani Kolašina poštuju tražene zdravstvene mjere i da imamo stabilnu situaciju sa epidemijom. Kolašin se razvija turistički, saobraćajno, infrastrukturno i sve to treba da prati kvalitetna primarna zdravstvena zaštita,poručio je Bulatović.

07.08.2020 Donacija Dom zdravlja 3

Direktorica Doma zdravlja, Jelena Zindović je istakla da je dodatna vrijednost ove donacije što se dešava u vremenu trajanja korone virusa kada je zdravstveni sistem na velikom ispitu.

Oprema koju smo dobili koristiće se u ambulanti i stacionarru. Pripremamo ambulantu za sportsku medicinu koja će biti u funkciji visinskih priprema sportista. Ovo je projekat koji će se realizovati u saradnji sa Ministarstvom sporta. Takodje je spreman stacionar kojeg otvaramo nakon više decenija. Stacionar ima 14 krevera i služiće prije svega za tretman bolesnika sa seoskog područja kako bi im obezbijediili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i smanjili obaveze patronaže na seoskom području, kazala je Zindovićka.