Predsjednik SO Kolašin organizovao prijem za selektora karate reprezentacije Crne Gore Slobodana Vlahovića

31.05.2021 Prijem karatisti

Povodom istorijskog uspjeha i osvajanja srebrne medalje na nedavno završenom prvenstvu Evrope, predsjednik SO Kolašin Milan Đukić je organizovao prijem za selektora karate reprezentacije Crne Gore Slobodana Vlahovića. Vlahović je selektor muška ekipe koj je u borbama karate reprezentacije Crne Gore sa srebrnim odličjem završila nastup na 56. seniorskom prvenstvu Evrope u Poreču. Ekipa koju vodi selektor Vlahović, poražena je u finalnom meču od domaćina Hrvatske. Crnogorski karatisti do finala i prve ekipne medalje došli su pobjedama protiv nekih od najboljih reprezentacija svijeta Belgije, Španije, Rusije i Azerbejdžana u polufinalu.

Milan Đukić:

Ovo je bila prilika da zvanično, u ime SO Kolašin, građana Kolašina i u svoje lično ime čestitam Slobodanu Vlahoviću na istorijskom uspjehu koji je reprezentacija postigla u Poreču. Mi u Kolašinu smo ponosni na uspjeh karate reprezentacije Crne Gore, a posebno na činjenicu da je dio tog velikog uspjeha i naš Slobodan Vlahović. Ovo je jedna u nizu potvrda velikog truda i kvalitetnog rada koji imamo i u karate klubu „Gorštak“ iz Kolašina, u kome je Vlahović trener zajedno sa Željkom i Radoslavom Vukićevićem. Poslije brojnih uspjeha sa karate klubom „Gorštak“ iz Kolašina, ove godine je stigla i istorijska medalja sa reprezentacijom Crne Gore, što, sigurno, predstavlja krunu svake trenerske karijere. Međutim, poznajući energiju selektora Vlahovića, znam da će istim intenzitetom nastaviti kvalitetan rad i u klubu i u reprezentaciji, kao i uspjesi na velikim međunarodnim takmičenjima.

Lokalna uprava u Kolašinu posvećeno podržava i sufinansira sport, sportske klubove i manifestacije koje oni organizuju. Opština Kolašin je, prije korona virusa, bila pokrovitelj tradicionalnog međunarodnog karate turnira „Kolašinski pobjednik“. Kolašin je grad sporta i grad turizma, zato koristim priliku da pozovem Karate savez Crne Gore i Upravu za sport, da ukoliko Crna Gora bude domaćin nekog međunarodnog karate takmičenja, to organizujemo zajedničkim snagama u Kolašinu. Naš grad ima sve preduslove za jedno međunarodno karate takmičenje: dvije sportske dvorane, visoko kvalitetan smještaj i što je najvažnije – zainteresovanu publiku za sve sportske događaje.  

Slobodan Vlahović:

Čast mi je i zadovoljstvo što sam, kao trener iz Kolašina, predvodio crnogorsku karate reprezentaciju koja je napravila istorijski rezultat za crnogorski karate i crnogorski sport uopšte. Zahvaljujem se predsjedniku Skupštine opštine Kolašin Milanu Đukiću koji prepoznaje značaj sportskog rezultata koji smo kao reprezentacija ostvarili na Evropskom prvenstvu u Poreču. Takođe mi je drago da je prepoznao i istakao naš trenerski rad u karate klubu „Gorštak“ koji je u kontinuitetu ostvarivao zapažene rezultate u poslednjih 15 godina. Podsjećam da je karate klub „Gorštak“ imao dva puta prvaka Evrope u mlađim kategorijama i uspješne takmičare na balkanskim prvenstvima. Kolašinski karate ne mora da brine za budućnost, jer je dolazi jedna dobra generacija mladih karatista za koje smatram da će nastaviti kontinuitet uspjeha karate kluba „Gorštak“ i reprezentacije Crne Gore.