PRIJEM ZA 17-GODIŠNJU ANDJELU MILOŠEVIĆ: stipendistkinju Osmangazi Univerziteta u Eskišehiru u Turskoj

15.09.2019 Prijem Andjela Milosevic

Kada se sa u školu krene sa 5 godina, onda se škola zavoli ranije i zavoli se više. Tako je bilo i sa Andjelom Milošević. Sa 17 godina je završila srednju školu i potvrdila talenat za strane jezike koji su davno otkrili njeni nastavnici u Mateševu, područnom odjeljenju OŠ Radoslav Jagoš Vešović iz Bara Kraljskih. Kao mlada osoba koja je temeljno ovladala i turskim jezikom, dobila je stipendiju da nastavi školvanje u Turskoj.

Bio je to razlog da talentovanu Kolašinku Andjelu Milošević koja je osnovnu školu završila u rodnom gradu a srednju školu „Sergije Stanić“ u Podgorici, primi Milosav Bulatović, predsjednik Kolašina. On je tom prilikom naglasio da će svi talentovani učenici imati podršku grada u čijim su školskim klupama zaradili prve „petice“.

Andjela sa uspjesima u dosadašnjem školovanju zaslužuje podršku svoga grada. Ona se dokazala i dokazuje u poznavanju i vladanju stranim jezicima što je preduslov kvalitetne i temeljne komunikacije čime se obezbjedjuje društveno,poslovno i naučno dokazivanje. Razvijajući Kolašin želimo da stvorimo uslove da svi mladi i uspješni ljudi, u svom rodnom gradu imaju šansu daljeg profesionalnog i životnog dokazivanja, istakao je Bulatović.

Andjela Milošević je kao učenica osnovne škole, voljela sve predmete ali najviše strane jezike. Uvijek se najviše voli ono za šta se ima najviše smisla. Uočili su to i Andjelini predavači. Kada je bila u devetom razredu, 2015 godine i kada je takmičenjem iz ruskog jezika, izborila i učešće na Olimpijadi ruskog jezika u Beogradu..

Kada sam školovanje nastavila u Podgorici, u srednjoj školi „Sergije Stanić“, pored ruskog i engleskog, upisala sam i italijanski kao treći strani jezik.Nakon toga sam počela da se interesujem za učenje turskog jezika kojeg sam počela da pohadjam na Institutu „Yunus Emre“ u Podgorici.Sve stepene sam položila sa najvećim brojem bodova, bila sam najbolji polaznik Institura i dobila nagradu od Serhata Galipa, tadašnjeg ambasadora Turske u Crnoj Gori.Učeći jezik, zavoljela sam i istoriju i kulturu Turske.Odlučila sam da u februaru ove godine apliciram za stipendiju koja mi je u julu odobrena tako naredne nedjelje putujem u Tursku.Biću student Osmangazi univerziteta u Eskišehiru na smjeru turistički mendažment, kazala je 17-godišnja Andjela Milošević.