Prijem za najbolje muzičare

07 05 2015 SOMO

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović  danas   je u svom kabinetu upriličila prijem za učenike Škole za osnovno muzičko obrazovanje, koji su  na, nedavno završenom, XLII  Muzičkom festivalu  mladih Crne Gore osvojili vrijedne nagrade.

Na festivalu koji je održan u Herceg Novom mala kolašinska pianistkinja Gala Dulović, koja je u klasi nastavnika Vanje Šćepanovića,  osvojila je Zlatnu Liru.  Trio harmonika u sastavu Milena Rondović,  Aneđela  Vlahović i Milena Drakul, u klasi nastavnice Ivane Peković , nagrađene su Srebrnom lirom. Nađa Grdinić, Anđa Raketić i Tara Dulović , koje su činile trio gitara, a sviraju u klasi nastavnice Milene Vračarić, dobitnice su Srebrne lire.

Čestitajući nagrađenim učenicima Vuksanović je kazala da je važno da kolašinska opština ima muzičku školu.

„Važno je i da naša djeca imaju mogućnost da se muzički obrazuju. Činjenica  je da su mnogi naši sugrađani, koji su pohađali tu školu,  završili i Muzičku akademiju i postigli zavidne rezulate van naše sredine.  Sve to je i  potvrda je da su naša djeca muzički talentovana, kazala je Vuksanović, uručujući nagrađenim učenicima simbolične poklone.

Prijemu u kabinetu predsjednice prisustvovali su direktorka škole Ružica Rakočević i nastavnici nagrađenih učenika.