SAJAM KNJIGA OD 23 DO 27 APRILA U HOLU DOMA KULTURE, PROMOCIJA ROMANA JASENKE LALOVIĆ „KASTIGULJA“ 27.APRILA U 19 SATI

24.04.2021 Sajam knjiga 1

Več po tradiciji, JU Centar za kulturu i Narodna biblioteka „Ljubo Andjelić“ obilježavaju Svjetski dan knjige i autorskih prava.U uslovima koje nameće epidemija korone biće organizovan Sajam knjiga kao i književne promocije.

Kako je kazala Gorica Ilinčić, direktorica JU Centar za kulturu, potrebu za čitanjem i duhovnim uztdizanjem su osnova čovjekovog trajanja.Oslonac čovjeka, njegovog trajanja i opstanka…

24.04.2021 Sajam knjiga 2

Sa željom da knjigu pribliižimo gradjanima, od 23 do 27 aprila u holu Doma kulture organizujemo Sajam knjiga. I ovoga puta imamo podršku od naših prijatelja iz Narodne knjige koji su nam ustupili najnovija izdanja iz svoje produkcije. Na Sajmu će biti izložena djela gotovo svih renomiranih pisaca iz zemlje i regiona kao i prevodi poznatih svjetskih autora.Biće tu i knjiga klasične literature i obavezujuće školske literature. Ovoga puta korona nije dozvolila svečano otvaranje, tačno u podne 23, aprila (petak) knjige će biti izložene u holu Doma kultue a predstavnici Narodne knjige će sa knjigama nagraditi najmladjeg i najvjernijeg čitaoca, istakla je Ilinčićka.

24.04.2021 Sajam knjiga 3

Planirano je da zatvaranje Sajma bude obilježeno promocijom najnovijeg romana Jasenke Lalović, „Kastigulja“ i to 27 marta u 19 sati u velikoj Sali Doma kulture.Ovo je prva promocija ove autorke na sjeveru Crne Gore koja sa puno izazova dolazi u crnogorska brda sa svojom trilogijom „Brda od pelina“.Na promociji će osim autorke govoriti književnica Tanja Vujović, odlomke iz romana će čitati glumica Jelena Djukić dok će moderatorka večeri biti Natalija Djuretić.Broj prisutnih je ograničen na 50 a besplatne ulaznice se mogu podići u prostortijama Narodne biblioteke „Ljubo Anđelić“ radnim danima od 8 do 15 sati.