ŠĆEPANOVIĆ OBIŠLA ZAVRŠNE RADOVE NA DIONICI AUTO-PUTA KOD MATEŠEVA

24.09.2022 Obilazak zavrsnih radova auto put 1

Predsjednica Opštine Kolašin Marta Šćepanović, obišla je završne radove dionice auto-puta “Princeza Ksenija” na potezu  od petlje “Mateševo” koja auto-put povezuje sa regionalnim putem Kolašin – Mateševo. U toku je postavljanje habajućeg, tj. završnog sloja asfalta na dijelu izlaska s auto-puta, u dužini 1,4km, koji je na dan otvaranja auto-puta ostao nezavršen.

24.09.2022 Obilazak zavrsnih radova auto put 2

U razgovoru sa predsjednicom Šćepanović, predstavnici izvođača radova najavili su za ponedjeljak- 26. septembra, otvaranje za saobraćaj novog mosta na Tari, dužine 56 metara čija je izgradnja planirana rekonstrukcijom puta R13, Bioče – Mateševo – Kolašin, uključujući i novi  most koji grade preko rijeke Drcke.

Prema najavama izvođača radova, rekonstrukcija preostalih 10km  regionalnog puta Kolašin – Mateševo, počinje za petnaestak dana. Vrijednost te investicije  je 6,4 mil EUR sa uračunatim PDV-om, investitor je “MONTEPUT” d.o.o. a izvođač radova građevinska kompanija “BEMAX” d.o.o. Rok za završetak radova je osam kalendarskih mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

24.09.2022 Obilazak zavrsnih radova auto put 3