Sedma sjednica SO Kolašin

foto Kolasin

Sedma sjednica SO Kolašin održana je na Dan opštine, 28. avgusta. Predsjednica opštine Željka Vuksanović je informisala SO o potezima koje je, kako tvrdi, preduzimala minulih mjeseci, kako bi Opština dobila garancije za kredit od sedam milona eura, kojim bi se lokalna uprava riješila dugova i skidanjem petogodišnje blokade  sa opštinskog računa, stekli uslovi za zakonito poslovanje.

 

“Od kada je ova izvršna vlast na funkciji, nije dat nalog za potrošnju ni jednog jedinog eura. Naš račun je blokiran i sve što dolazi na taj račun skida se i ide na naplatu duga,“ kazala je Vuksanović  odbornicima.

Ona je kazala da je sva dokumentacija potrebna za dobijanje kredita, osim potpisanog ugovora sa bankom, u ministarstvu finansija.

Vuksanović je kazala da lokalna vlast  treba da dobije ponude nekoliko banaka. Nakon analize koja je od tih ponuda najpovoljnija biće, kazala je ona, i kompletirana dokumentacija, odnosno, stečeni uslovi za kredit. 

Na zahtjev odbornika Demokrata Vladimira Martinovića, koji je na skupštinskom odboru tražio i informaciju o potezima izvršne vlasti oko realizacije kredita, saopšteno je još jednom da je aktuelna vlast naslijedila od predhodnika 10 milona eura duga.

Vuksanović je, na osnovu skupštinske odluke, juče uručila “Nagradu mladima”.

To priznanje su dobili Anastasija DukićNađa Begović, najbolje učenice završnih razreda OŠ “Risto Manojlović”, odnosno Škole za osnovno muzičko obrazovanje, kao i Kosta Pavlović, svršeni student Prirodno matematičkog fakuleteta.  

Odbornici su usvojili akte koji se odnose na žensko preduzetništvo, prihvatili inicijativu za realizaciju saradnje i bratimljenja sa opštinom Midtre Gauldal iz Norveške.

Takođe usvojen je i predlog odluke o produženju važenja Plana davanja koncesija za eksploataciju vode za uzgoj ribe u komercijalne svrhe na području opštine .

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici Demokratske partije socijalista i Grupe birača.