Snijeg ne prestaje da pada, komunalci ne prestaju da čiste

1

Ovo je specifičan snijeg koji našu mehanizaciju „drži“ u stalnim aktivnostima već satima.Nijesu to bile previše intezivne padavine ali snijeg nije prestajao od utorka popodne.Imamo dosta posla ali i stižemo svuda gdje treba, kazao je Milivoje Bulatović, direktor Komunalnog preduzeća.

Pola metra snijega u gradu i makar desetak centimetara više na seoskom području je prilično uposlilo radnike i mehanizaciju Komunalnog preduzeća.Prioritet u jeku turističke sezone je dat gradskim ulicama koje su dobro očišćene ali i što je posebno važno za turistie sa automobilima i proširene.

Znamo da dosta turista ka Kolašinu kreće sa svojim automobilima i da nijesu previše vješti u vožnji u zimskim uslovima.Zbog toga smo gradske najprometnije ulice i očistili i proširili od sniježnih nameta, tako da se automobili i autobusi mogu mimoilaziti kao da nema snijega.Takodje posebnu pažnju posvećujemo i čišćenju trotoara jer se veliki broj pješaka kreće njima, kazao je Bulatović.

2

Gradske ulice, saobraćajnice u prigradskim naseljima gdje su se neke morale čistiti i više puta ali i putevi ka selima – sve se čistilo i održavalo u proteklih dana..Očišćeni su putevi ka Trebaljevu, Rogoborama, Blatini,Drijenku, Pješčanici.Vojska Crne Gore je pomogla u čišćenju puta ka Gornjem Lipovu i dio Plane.U četvrtak se nastavlja čišćenja dijela Plane a pratićemo situaciju u gradu, prigradskim naseljima i selima.

Tokom srijede sa ćetiri mašine , „komunalci“ su bez prekida čistili 14 sati.Prema podacima GPS-a samo jedan kamion za čišćenje snijega je prešap 163 kilometra a počeo je sa čišćenje u srijedu ujutru, u 03 sata.

Snijeg koji je juče nije donio nikakvih problema kolašinskim skijalištima.Put od grada do Ski centra Kolašin 1450 i Ski centra Kolašin 1600 se dobro održavaju.Pahuljice su donijele prave zimske čarolije na dobro pripremljenim stazama.

3

4

5