U Kolašinu svečano obilježen Dan opštine

Picture 138

Povodom Dana opštine Kolašin 28.avgusta u prisustvu velikog broja zvanica ,u sali Centra za kulturu,održana je svečana sjednica Skupštine opštine.

Sjednici su osim rukovodstva opštine prisustvovali ministarka javne uprave Suzana Pribilović,predstavnici opština,državnih organa i institucija,predstavnici Vojske Crne Gore,ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori,predsjednik Zajednice opština CG i mnogobrojni predstavnici javnog,kulturnog i privrednog života Kolašina i Crne Gore.

Prisutnima se najprije obratio predsjednik SO Kolašin Milan Đukić,ističući ljudske potencijale Kolašina.

„Imamo šta da ponudimo,istaknemo,nametnemo.Naša posebnost i vrijednost je upravo u našim ljudima.Kolašinci nikada kroz svoju istoriju nijesu prihvatali da su mali i malobrojni.Svojim dostignućima u kulturi,sportu,nauci,turizmu poljoprivredi,politici i državnim poslovima pokazali su da i male zajednice imaju velike ljude.Generacija kojoj i sam pripadam  mora shvatiti da pored višedecenijske pomoći države koja će se nastaviti,moramo istoj toj državi pokazati ,da smo spremni i odlučni da učinimo najveće napore kako bismo nastavili sa razvojem opštine.“

Dao je obećanje da će na sledećoj sjednici,iduće godine imati čime da se pohvale pred građanima Kolašina.

Predsjednik opštine Kolašin Milosav Bulatović,je obećao da će raditi na unapređenju poslovnog ambijenta i privlačenju što većeg broja investitora.

„Državni projekti kao što su autoput,Ski-centar „Kolašin 1600“ i put Berane-Kolašin ,pozitivno će promijeniti Kolašin ali i nas koji treba da budemo kreatori tih novih vremena i dometa našeg grada.Atraktivne ponude Ministarstva poljoprivrede i IRF-a treba pretvoriti u iskorišćene prilike poljoprivrede i preduzetništva“

Za novo rukovodstvo od izuzetnog značaja je unapređenje turističke ponude.“Kolašin mora biti prepoznatljiv na turističkoj mapi Crne Gore i zbog toga poseban akcenat stavljamo na komunalno uređenje i održavanje.“

Uređenje biznis zone,započete investicije u oblasti energetike,započeti projekat valorizacije sportske zone i realizacija istih biće pokretač razvoja Kolašina i generator kreiranja novih radnih mjesta.

Tradicionalno su uručene Nagrade mladima Kolašina.Ana Pavlović je najbolji student završne godine Pravnog fakulteta u Podgorici,Ilija Dulović najbolji učenik završnih razreda O.Š.“Risto Manojlović“,a Anđela Vuković najbolja učenica završnog razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

Sara Vukićević je nagrađena kao najbolja učenica JU SMŠ „Braća Selić“,a Nemanja Đinović najbolji učenik završnog razreda O.Š.“Dr Radoslav Jagoš Vešović“ iz Bara Kraljskih.

Nagrade su dobili i Marija Bulatović,učesnica ZOI u Južnoj Koreji kao najbolja sportistkinja u 2018. godini i Đorđije Tatić kao zaslužni kulturni stvaralac za izuzetan doprinos kulturi.

Povodom Dana opštine,organizovan je prigodan kulturni program.