ZAŠTO U NAREDNIH NEDJELJU DANA TREBA SVRATITI U DOM KULTURE:“Tri žene kao prenosioci nasledja“, „Orkanski visovi“, „Nikad više ti i ja“ i „One su htjele nešto drugo“

30.09.2019 Dom kulture

U predstojećih nedjelju dana će se u organizaciji JU Centar za kulturu „na daskama“ Doma kulture predstaviti zanimljive pozorišne i scenske postavke. Sve poćinje obilježavanjem „Dana evropske baštine“ koje se realizuje uz podršku Ministarstva kulture.

Tim povodom će KUD Mijat Mašković u subotu 28.septembra u 19 sati, izvesti polusatni program pod nazivom „Tri žene kao prenosioci nasledja“. Publika će imati priliku da čuje kazivanja tri žene koje su dale najviše podataka o igrama i pjesmama kolašinske regije. Ta kazivanja će se u programu pretočiti u scenski pokret i muziku.Dan kasnije, u nedjelju 29.septembra, sa početkom u 20 sati biće izvedena predstava „Orkanski visovi“ koja se realizuje u okviru projekta Ministarstva kulture „Razvoj kulture na sjeveru“. Poznati roman Emil Bronte adaptirala je Stela Mišković a režirala Dore Ruzdjak Podoloski.Predstava izmedju ostalog pokušava da odgovori na pitanje zašto pravimo izbore sa kojima nijesmo spremni da živimo kroz glumačke kreacije Miloša Pejovića, Ane Vučković, Katarine Krek, Dejana Ivanić, Branke Stanić, Emira Ćatovića, Jelene Simić, Danila Čelebića i Ognjena Raičevića.

Zabavljač za najmladje Radojica Stanković, Šanta Panta,u poetsko muzičkoj večeri „Nikad više ti i ja“ starijoj publici će ponuditi svoje muzičke i glumačke učinke. Izmedju ostalog Radojica i gitara će podsjetiti na hitove Miladina Šobića, Djordja Balaševića, Crvene jabuke, Plavog orkestra a veće je zakazano za 3.oktobar kada će se promovisati Stankovićeve dvije knjige poezije „Vaskrsenje“ i „Marija“. Pozorišna predstava „One su htjele nešto drugo“ odigraće se 4,oktobra u 12 sati i 30 minuta. Tekst Milene Depolo, režirao je Djordije Tatić a problematika je vršnjačko nasilje medju adolescentima.U predstavi igraju učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“ kao i glumačka družina „Sinhro“ iz Kolašina koja djeluje u okviru Korifej teatra. Predstava je dio projekta „Teatrom proriv vršnjačkog nasilja“.

Za sva četiri programa u Domu kulture, ulaz je besplatan.