Ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana-Cristina Popa, u posjeti Opštini Kolašin

Amabasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana-Cristina Popa boravila je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Kolašin.

Ambasadorka Popa  sastala se sa predsjednikom Opštine Vladimirom Martinovićem i tom prilikom zahvalila na gostoprimstvu, ističući da joj je to prva zvanična posjeta Opštini Kolašin, te da joj je zadovoljstvo što će imati priliku da upozna neke od korisnika EU sredstava iz Kolašina.

Predsjednik Opštine je istakao zadovoljstvo posjetom ambasadorke i budućom saradnjom jer lokalne zajednice nesumnjivo imaju jaku ulogu u ostvarenju cilja, a to je članstvo u Evropskoj uniji koje nema alternativu.

Istakao je i da lokalna uprava užurbano radi na rješavanju infrastrukturnih problema koji se odnose na parking, komunalnu infrastrukturu, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i vodosnabdijevanje. Govoreći o  projektima, Martinović je upoznao ambasadorku i  sa značajem zgrade Spomen doma koja je sjedište lokalne administracije, a koja je svojevrsno kulturno dobro od lokalnog značaja.

Radnu posjetu Opštini Kolašin, ambasadorka  završiće obilaskom Ski centra 1600 gdje će se upoznati sa turističkim potencijalima naše Opštine.