Obavještenje za vlasnike nepokretnosti na područiju budućeg zaštićenog područija spomenika prirode “KAPETANOVO I BRNJIČKO JEZERO”

Predsjednik opštine Kolašin je utvrdio Nacrt odluke o proglašenju spomenika prirode “Kapetanovo i Brnjičko jezero”(u daljem tekstu Nacrt odluke) i Nacrt Studije zaštite Kapetanovog i Brnjičkog jezera (u daljem tekstu Nacrt studije) i iste stavio na javnu raspravu, po Programu javne rasprave.

Javnu raspravu će sprovesti Sekretarijat za zaštitu životne sredine Opštine Kolašin u trajanju od 30 dana i to u periodu od 27.05. do i sa 27.06.2024.godine.

Za vrijeme trajanja javne rasprave uvid u Nacrt Odluke i Nacrt Studije moguće je uzvršiti putem sajta opštine Kolašin www.kolasin.me i u prostorijama  Sekretarijata za zaštitu životne sredine Opštine Kolašin, radnim danima od  10 do 13 časova.

Održaće se dvije centralne javne rasprave i to:

07.06.2024 godine (petak) u prostorijama OŠ Velje Duboko sa početkom u 10 časova i

21.06.2024 godine (petak) u prostorijama Centra za kulturu, sa početkom u 10 časova.

Predloženi obuhvat zaštićenog područja i spisak katastarskih parcela u okviru obuhvata, su sastavni dio Nacrta odluke i Nacrta studije.

Pozivamo vas da o navedenom obavijestite  mještane budućeg zaštićenog područja spomenika prirode “Kapetanovo i Brnjičko jezero”, sa područja MZ Velje Duboko, kako bi isti ostvarili učešće u  javnoj raspravi.

Primjedbe, predloge, mišljenja i sugestije mogu se dostavljati u pisanoj formi na sledeći način:

  • putem pošte na adresu Opština Kolašin, ulica Buda Tomovića br.1
  • preko pisarnice Opštine Kolašin
  • putem e-mail adrese: kolasin.predsjednik@gmail.com

Nacrt Studije zaštite Kapetanovog i Brnjičkog jezera možete preuzeti OVDJE