ASFALTIRANE GRADSKE ULICE I NASELJA: od Mojkovačke do Gornjeg Pažanja

01.12.219 asfaltiranje 1

Završeno je asfaltiranje desetak gradskih ulica u okviru programa „Izgradnje lokalne infrastrukture“ koju realizuju opština Kolašin i Uprava za javne radove. izvodjač radova je preduzeće „Bemaks“

Kako nam je kazala Ljiljana Rakočević, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, prostorno planiranje i komunalne poslove, ovom fazom je nastavljena realizacija „Izgradnje lokalne infrastrukture“ koja je dio Programa uređenja prostora za 2019 godinu.

  • Asfaltiran je dio ulice Milivoja Bulatovića do Zaobilaznice, zatim ulice Radoša Maškovića,Jagoša Simonovića, ulica Mojkovačka do Trga i Mojkovačka II, ulica Ranka i Strahinje Miloševića, dio ulice Dunje Djokić kao i ulice u Gornjem Pažanju.Na ovaj način podižemo kvalitet saobraćajne infrastrukture u gradu i unapredjujemo turistički imidž grada, istakla je Rakočevićka.

01.12.219 asfaltiranje 2

Ona je istakla da će preduzeče Bemaks asfaltirati dionicu od Manastira Morače do Bara u dužini od 1 kilometra.Takodje je podsjetila da je završena prva faza sanacije gradski ulica kojom je takodje asfaltirano desetak ulica.

  • Biće ponovljen tender za realizaciju 100.000 eura koliko je još preostalo iz realizacije programa „Izgradnja lokalne infrastrukture“ koji je opština potpisala sa Upravom javnih radova.Na prethodni tender se niko nije javio.U rekonstrukciji i modernizaciji pojedinih putnih pravaca pomažu i nadležna Ministarstva pa tako Ministarstvo poljoprivrede značajno učestvuje u asfaltiranju puta Medjuričje – Cerovica – Liješnje a radovima koji su počeli biće asfaltirano 3,2 kilometra.Takodje će se asfaltirati skoro kilometar puta u selu Starče u Gornjoj Morači.Kao dio realizacije Programa uređenja prostora u prethodnom periodu je asfaltirane dionice od Kolašina do Bašanja Brda,ulica u Gornjem Pažanju, kao i dionica Melještak – Vlahovići,kazala je Rakočevićka.

Nakon završenog asfaltiranja uradjena je i horizontalna signalizacija a planira se i vertkalna signalizacija.Sve su to aktivnosti kojima se grad priprema za zimsku turističku sezonu.

01.12.219 asfaltiranje 3

01.12.219 asfaltiranje 4

01.12.219 asfaltiranje 5

01.12.219 asfaltiranje 6