Bjelasički maraton

bjelasicki maraton

Planinarski klub „Visokogorci Crne Gore“ organizuje ovog vikenda prvu „Winter Adventure Race – Mountain Bjelasica“ – „Bjelasički maraton“. Trka je revijalnog karaktera i održaće se u dvije kategorije: skije i krplje. Start trke je na Ski centru „Kolašin 1450“ a cilj planinarski dom „Bjelasica“ na katunu Vranjak.

Dužina staze je 20 km za planinare i 36 km za skijaše a očekivano vrijeme 8 do 12 sati.

Ruta za planinare: Ski centar-Planinarski dom „Bjelasica“-Troglava 2072m–Zekova Glava 2117m-Crna Glava 2139m-izvor Biogradske rijeke- Kordelj-Planinarski  dom „Bjelasica“. Ruta za skijaše: Ski centar-Planinarski dom Bjelasica-Troglava 2072m –Zekova Glava 2117m-Crna Glava 2139m-Ursulovačko jezero-Šiško jezero-Ševarine-Jusin brijeg-izvor Biogradske rijeke-Kordelj-Planinarski dom „Bjelasica“

Partneri u organizaciji ovog takmičenja su Planinarski klub „Bjelasica“ Kolašin, Turistička organizacija Kolašin, Crveni krst Kolašin, Ski centar „Kolašin 1450“ i Apartmani „Mirović“ Kolašin.Nakon završene trke u subotu svi učesnici se okupljaju u planinarski dom na Vranjaku gdje će biti dodijeljene nagrade i zahvalnice, nakon čega slijedi zajednička večera, druženje i noćenje u planinarskom domu. Polazak sa planine je  u nedjelju u 16.00 sati.