“Blijesak Bijele”

blijesak bijele 18 12 2015-001

U organizaciji Centra za kulturu i sportsko planinarskog kluba „Krilaš“ iz Šavnika u Kolašinu je otvorena izložba „Blijesak Bijele“ – srce Crne Gore.

 

Prisutne je u ime Centra za kulturu pozdravila kustos Zavičajnog muzeja Draginja Kujović. Ona je kazala da  izložba ima 27 slika, dio izloženih slika nastao je u radu kolonije koju je u toku  ljeta proteklih godina u šavničkom selu Bijela organizovao sportsko – planinarski klub „Krilaš.“

„Na ovoj izložbi domaćin je okupio 13 slikara i njihovih radova. Slike su motivski i tematski različite, kao i slikarski rukopis i likovne tehnike. Učesnici izložbe – autori – izlagači su: Ljubiša Tošković, Ružica Varda, Raduša Manojlović, Gordana Špralja – Tomašević, Veljko Stanišić, Tanja Novaković, Branka Radović – Peruničić, Stole Stojković, Ksenija Abakumova, mr Nikola T. Nenezić, Koviljka Raonić, Aleksandar Milošević i Gorica Braunović“, kazala je Kujović.

Predsjednik Udruženja mr. Nikola Nenezić je kazao „Bijela je srce Crne Gore, tako je upravo i nastala ova ideja koja će da širi i daleko da se čuje. Stvaraoci koriste snagu krvotoka i taj unutrašnji titraj spaja ljepotu, za oko, za srce. Za inspiraciju potrebna je vizija i mio miris koji dolazi iz kosmosa da bi se naslikala slika”, kazao je Nenezić i proglasio izložbu otvorenom. Prisutne je pozdravio počasni predsjednik društva Đurađ Radović.