Čestitka za 13. jul – Dan državnosti

MDj

Svim građanima opštine Kolašin i Crne Gore, u ime Skupštine opštine Kolašin i u svoje lično ime čestitam 13. jul – Dan državnosti!

13. jul je najveći državni praznik koji nas uvijek podsjeća na velika dostignuća našega naroda do Berlinskog kongresa 1878., ali i poslije njega. Osim slobode, objedinjene teritorije i međunarodnog priznanja, naša država je već tada dobila i zadatak da čuva i njeguje građansku svijest i tolerantno društvo za sve svoje građane. Crna Gora se pridružila velikim evropskim narodima i time što je odmah poslije osvojene slobode, svojim zakonima garantovala građanska, ekonomska, politička i vjerska prava.

Sa ponosom obilježavamo i opštenarodni ustanak 13. jul 1941. kada smo porobljenoj Evropi ponovo pokazali hrabrost i odlučnost da odbranimo svoju slobodu. Naše jedinstvo i sloga u teškim vremenima trebaju da budu uzor za današnje i buduće izazove. U vanrednim okolnostima izazvanim Korona virusom, moramo svi zajedno pokazati odgovornost, biti jedinstveni i prevazići sve naše podjele.

Humanost i solidarnost, razumijevanje i razboritost, kao i poštovanje mjera i preporuka koje su građani Kolašina pokazali do sada, moraju se nastaviti i u budućem periodu. Samo strpljivi i posvećeni, možemo sačuvati sve naše sugrađane i iz ovih teških vremena izaći kao pobjednici!

Srećan Dan državnosti!

Predsjednik Skupštine opštine Kolašin

Milan Đukić