CRNOGORSKO KOLO I BRANKA ŠĆEPANOVIĆ NA SINJAVINI

14.08.2019 kolo 1

Organizator ovogodišnjeg programa na planini Sinjavini koji se organizuje povodom Ilindanskih susreta, bila je opština Kolašin.

U kulturno zabavnom programu su učestvovali KUD Mijat Mašković zajedno sa ovogodišnjim učesnicima Petog Etno Kampa. Zaigralo se crnogorsko kolo ali su se čule i tradicionalne pjesme karakteristične za običaje regiona. Bio je tu i glas narodnog guslara Milana Filipovića.

14.08.2019 Kud 2

14.08.2019 Miljan filipovic guslar 3

Najviše aplauza je dobila Branka Šćepanović, poznata interpretatorka narodne muzike i crnogorski izvornih pjesama. Njena čuvena pjesma „Gledala sam s Koma plava“ već decenijama promoviše Kolašin kao malu ali finu varoš. Tako je Kolašin dobio svoje drugo, originalno i simpatično ime – „mala varoš“

14.08.2019 branka scepanovic 4

Na Sinjavini tradicionalno „izadju“ najjači i najspretniji da se nadmeću u viteškim igrama. U bacanju kamena sa ramena kod muškarca je pobijedio Radovan Zeković, drugi je bio Vuk Bošković a treći Srdjan Peković. Kod žena prva je bila Jelena Jovanović,druga Sladjana Šćepanović, a treća Rada Jeknić.

14.08.2019 bacanje kamena 5

U skoku dalj kod seniora prvi je bio Vuk Bošković, drugi Danko Zeković a treći Blagota Novaković dok je kod pionira najbolji bio Luka Šćepanović, drugi Miljan Pavićević a treći Uroš Radonjić.

14.8.2019 Predsjednik 6

Za najbolje takmičare nagrade je obezbijedila opština Kolašin. Sve prisutne na planini je pozdravio Milosav Bato Bulatović, predsjednik opštine koji je podsjetio da je Sinjavina decnijama bila mjesto okupljanja kao i izdiga stočara iz Kolašina, Mojkovca, Danilovgrada, Mojkovca, Šavnika, Bijelog Polja. Sinjavina će ubuduće biti mjesto razvojnih turističkih i poljoprivrednih projekata.

14.08.2019 KUD 7