DELEGACIJA KOLAŠINA POSJETILA OPŠTINU ČAVLE U HRVATKOJ:saradnja i prijateljstvo na dnevnom redu

03.07.2019 Posjeta Cavli 1

Predsjednik opštine Milosav Bulatović, direktor LTO Aleksandar Vlahović i Radmila Šuković iz kabineta Predsjednika opštine, boravili su u trodnevnoj posjeti opštini Čavle u Hrvatskoj. Bili su gosti brojnih manifestacija koje se održavaju krajem juna i početkom jula a na radnim sastancima su razmatrane mogućnosti saradnje.

Domaćin kolašinskoj delegaciji bila je Ivana Cvitan Polić, načelnica opštine Čavli sa saradnicima. Predsjednik Kolašina, Milosav Bulatović kaže da je posjeta bila korisna i da su se upoznali sa mogućnostima koje Čavli, kao mala opština u državi koja je članica EU, koriste da bi obezbijedili pomoć evropskih fondova.

  • Obišli smo školu i dječji vrtić koji su gradjeni sredstvima evropskih fondova. Razgovarali smo sa rukovodstvom tih institucija koji su izrazli želju da saradjuju sa našim obrazovnim institucijama u projektima prekogranične saradnje.Posjetili smo kulturno- istorijske spomenike a prisustvovali smo i tamošnjem pozorišnom Festivalu. Obišli smo i dvoranu u kojoj će se održati Svjetsko prvenstvo u boćanju. Posebno atraktivna je bila posjeta ski centru Platak koji se nalazi na 1.100 metara nadmorske visine i gdje se skija sa pogledom na more. Poslednjeg dana naše posjete počeo je Festival palente i sira, koji je okupio više hiljada posjetilaca i kojeg tradicionalno oblizi, predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, kazao je Bulatović.

On ističe da su posebno važni bili razgovori sa Markom Filipovićem, zamjenikom gradonačelnika Rijeke, gdje su predstavljene privredne i turističke mogućnosti Kolašina. Dogovore je da Filipović bude gost Kolašina i da se počne sa konkretizacijom saradnje i prijateljstva izmedju Kolašina i opštine Čavli koja je dio primorsko-goranske županije. Inače ova posjeta i buduća saradnja je reaizovana inicijativom Crnogorske zajednice u Hrvatskoj.

03.07.2019 Posjeta Cavli 2

03.07.2019 Posjeta Cavli 3

03.07.2019 Posjeta Cavli 4