Dogovoreno formiranje Agro-biznis centra, dva agronoma na usluzi poljoprivrednicima

04.06.2019 Formiranje agro biznis centra 2

Svjedoci smo da se u ovom gradu već osjećaju benefiti sistemskih izmjena u Zakonu o finansiranju lokalnih uprava i izdašnija Vladina pomoć po tom osnovu. To ohrabruje, uvećavaju se budžetska sredstva a sa tim se povećavaju i očekivanja od kolašinske lokalne uprave, istakao je Milutin Simović, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, prilikom jučerašnje radne posjete Kolašinu.

On je simbolično poručio da uprkos kišnom periodu koji dugo traje, ipak treba očekivati razvedravanje kada je Kolašin u pitanju. Analiziramo je šta sve sa pozicije Vlade i lokalne uprave treba uraditi da bi se što spremnije dočekala predstojeća ljetnja turistička sezona.

Očekujem da se komunalni sadržaji dovedu na nivo koji pripada Kolašinu i sve brojnijm turistima. Siguran sam da će tim u lokalnoj upravi odgovoriti očekivanjima koje od njih imamo. Sa nivoa Vlade stiže izdašna pomoć a jedan od tih konkretnih primjera podrške i današnje potpisivanje sporazuma o osnivanju Agro-biznis centra. To je nova adresa za vrijedne domaćine Kolašina. U tom centru biće uposleni agronomi koji će blagovremeno davati savjete, davati podršku u izradi biznis planova, objašnjavati mogućnosti koje nudi sve veći Agrobudžet. U saradnji sa lokalnom upravom biće to dodatni impula razvoju poljoprivrede. Ministarstvo će opremiti Agro-biznis centar sa terenskim vozilo, naše stručne službe će mu biti na raspolaganju tako da očekujemo uspješnu misiju kao što je imamo sa Agro-biznis centrima na Žabljaku, u Mojkovcu, Šavniku, naglasio je Simović.

Milosav Bulatović, predsjednik opštine je kazao da je ovo još jedan razlog da se ba poljoprivredu gleda kao oslonac razvoja. Dobili smo novu adresu logistike i pomoći našim poljoprivrednicima. Vjerujem da će biti gužve pred vratima Agro-biznis centra i da će upravo biti sve više mladih ljudi koji će u vezi poljoprivrede i turizma, naći razlog da ostanu u Kolašinu i način da žiot učine kvalitetnijim, zaključio je Bulatović.

04.06.2019 Formiranje agro biznis centra

04.06.2019 Formiranje agro biznis centra 3