Džip reli u Kolašinu

dzip reli 08 11 2015

Džip reli „Montenegro adventure 4×4“ održan je prethodnog vikenda u Kolašinu. Uz podršku Turističke organizacije reliju je prisustvovalo preko 70 učesnika sa 35 terenskih vozila iz Crne Gore, Srbije Bosne i Hercegovine.

Prvog dana takmičenja maršuta takmičara je bila uspon uz Durutovac, zatim manastir Ćirilovac, Ključ i  Ski centar u dužini od oko 100 kilometara, dok su drugog dana svoje vještine pokazali na improvizovanom poligonu pored šetališta na Lugu.

Najuspješniji takmičar kolašinskog Džip relija je Bjelopoljac Slavko Mrdak, dok su drugo i treće mjesto u ukupnom plasmanu osvojili Vladimir Grubačić iz Bileće i Tomislav Božinović iz Tivta. To je rezultat nakon takmičenja u dnevnoj i noćnoj vožnji preko Bjelasice i pokazivanja spretnosti na poligonu. U dnevnoj i noćnoj vožnji takozvanom „specijalu“ prvi je bio Božinović, a drugi Mrdak, trećeplasirani je Grubačić u dnevnoj, odnosno Aco Dangubić iz Bileće u noćnoj vožnji. Najviše umijeća na poligonu pored Mrdaka i Grubačića pokazao je i Aleksandar Ilić iz Herceg Novog. Najmlađi učesnik ovogodišnjeg Džip relija bio je desetogodišnji Miroslav Božinović koji je bio podrška svom ocu Tomislavu.