Izgradnja kapaciteta za vodosnabdijevanje putem regionalne saradnje

16.12.2020 Vodosnadbijevanje saradnja

Online trening za jačanje kapaciteta 20 zaposlenih u opštinama i vodovodnim preduzećima održan je u okviru prekograničnog projekta „Unapređenje upravljanja vodosnabdijevanjem u urbanim i ruralnim djelovima opština Kolašin i Rogatica“ koji se finansira iz sredstava Evropska unije (EU).

Na taj način, EU podržava izgradnju kapaciteta zaposlenih u javnoj upravi u Rogatici i Kolašinu iz oblasti primjene EU standarda u vodosnabdijevanju.

Identifikacija standarda za održivi razvoj vodosnabdijevanja, identifikacija institucija koje su ključne za implementaciju standarda za održivo vodosnabdijevanje i upoznavanje sa modernim konceptom rada u komunalnim preduzećima za vodosnabdijevanje u operativnom radu i održavanju sistema za vodosnabdijevanje, samo su neke od tema o kojima su učesnici/e imali prilike da slušaju i stiču znanja tokom četvorodnevne obuke održane 8, 9, 15. i 16. decembra 2020. godine.

 

16.12.2020 Vodosnadbijevanje saradnja 2

Pored izgradnje kapaciteta ključnih učesnika u vodosnabdijevanju, ovaj prekogranični projekat obuhvata i nabavku specijalizovane opreme za detekciju gubitaka u vodovodnoj mreži, pripremu projektne dokumentacije za zaštitu vodoizvorišta, pripremu standardnih operativnih procedura i izgradnju infrastrukture za vodosnabdijevanje.