IZLIVANJE TARE, DRCKE i PLAŠNICE DONIJELO VELIKE PROBLEME: Opštinski tim obilazi ugrožena područja, mehanizacija i spasioci pomažu gradjanima

07.11.2019 Nevrijeme poplave 1

U srijedu, 6. novembra od 07:00 do 13:00 sati na području naše opštine palo je 104 litra kiše po metru kvadratnom, da bi u četvrtak 7. novembra ta količina bila 124 litra. Kolašin je po tome rekorde u državi jer je naredni grad po količini padavina Nikšić sa 90 i nešto litara.

Rekordne padavine u kratkom vremenu izazvale su brzi vodostaj Tare i njenih pritoka. Izlivanjem rijeka ugrožene su bile kuće i imovina gradjana pa je na inicijativu Milosava Bata Bulatovića, aktiviran Opštinski tim za zaštitu i spasavanje koji je u stalnom obilasku ugroženh područja i organizaciji saniranja šteta.

07.11.2019 Nevrijeme poplave 2

Predsjednik opštine Milosav Bato Bulatović, u srijedu 6. novembra se obratio za pomoć Direktoratu za vanredne situacije i dobili odgovor da prate situaciju i da mogu računati da će se uključiti u sve potrebne spasilačke akcije na području opštine.

Izlivanje Tare je ugrozilo naselje na Lugu i poplavilo dio Sportske zone.

Drcka je u jednom trenutku preplavila Jadransku magistralu kao i dio Lugova i Pješčanice.

07.11.2019 Nevrijeme poplave 3

Plahovita Plašnica je donijela najviše nevolja mještanima Blatine i Bistrice. Poplavljeni su mostovi kod Ciglane i kod Todorovića. Vodotoci koji su se formirali ugrozilo je više kuća na Blatini a najteže je bilo kod Milovana Vujisića, Željka Matjašića i Darka i Radenka Rakočevića.

Voda je donijela probleme mještanima Gornjeg i Donjeg Pažanja, ušla je u nekoliko ugostiteljskih objekata.

07.11.2019 Nevrijeme poplave 4

Oštečeni su putevi ka Bašanja Brdu kao i većina puteva na seoskom području izmedju ostalog i u Rovcima, Prekobrdju a u Moračkoj Bistrici su oštećena dva seoska mosta.

Tokom četvrtka 7.novembra došlo je do stabilizacije vremenskih prilika ali su nastavljeni radovi na sanaciji. Opštinski tim uputio je mehanizaciju ka Blatini gdje potok Krivača i dalje stvara probleme. Mehanizacija radi i na Drijenku, Crkvinama, Durutovcu.

Intervenisaće se na svim pozicijama gdje su vodotoci pričinili štetu.

07.11.2019 Nevrijeme poplave 5