Izložba umjetnika

izlozba umjetnika

Izložba slika, crteža, skulptura, fotografija i ikona likovnih umjetnika Kolašina, Momira Bulatovića, Dragoslava Jeknića, Darka Medenice, Angeline Janjušević, Ivanke Šćepanović, Miodraga Lakićevića, Marka Lakićevića, Danke Bakić, Dese Marković, Darke Bulatović, Željka Kostića,  Željka Šćepanovića, Lakića Vukovića, Branislava Jeknića, Dragutina Vlahovića,

Vlada Kovijanića, Voja Bulatovića, Blagoja Šćepanovića i Vojislava Đokovića otvorena je 20.08.2014.godine u galeriji zavičajnog Muzeja u Kolašnu.

“Likovni umjetnici Kolašina vaši izložbeni radovi ispunili su ovaj prostor jednim plemenitim i prefinjenim enterijerom. Objedinjeni su motivski i tematski u jednu cjelinu; portreti mrtve prirode, portreti ljudske figure, slike svetaca, zoomorfni motivi.

Vaše motivsko i tematsko jedinstvo se manifesuje u različitim materijama i likovnim tehnikama. Sa ovih radova čita se vaš likovni rukopis koji je hetorogen a nastao iz talenta koji se pod uticajem mnogih u različitim okolnostima usavršavao u umjetničkim školama koje su pohađali neki od vas. Da bi se o tome govorilo treba više vremena”, kazala je kustos Muzeja Draginja Kujović otvarajući izložbu.

Izložbu je organizovala Javna ustanova Centar za kulturu u saradnji sa NVO likovnih umjetnika. Sponzor izložbe je Društvo prijatelja Kolašina.