IZRAELSKA AMBASADA SE ZAHVALILA SLUŽBI ZAŠTITE I SPASAVANJA

30.09.2019 Zahvalnost Izrael

Gospodine Darmanoviću, želim da vam u ime ambasade Izraela u Crnoj Gori izrazim duboku zahvalnost na vašoj dragocjenoj pomoći izraelskim turistima. Izuzetno cijenimo profesionalnost svih timova koji su učestvovali u akciji spasavanja. Zahvaljujući njima, turisti koji su se izgubili u crnogorskim planinama su pronadjeni i dovedeni na sigurno.

Ovo se izmedju ostalog kaže u pismu zahvalnosti koje je ambasada Izraela iz Podgorice, poslala Službi zaštite i spasavanja Kolašina. Pripadnici Službe zaštite zajedno sa rendžerima NP Biogradska gora su 10 septermbra ove godine dvodnevne potrage pronašli izraelskog državljanina inače 80-godišnjaka koji se bio izgubio u dijelu Bjelasice iznad Biogradske prašume. Teren se bukvalno „prečešljavao“ a potragu je otežavalo i što izgubljeni turista nije mogao koristiti telefon.

Željko Darmanović, komandir Službe zaštiste u spasilaca je izrazio zadovlljstvo zog priznjanja koje se stiglo od ambasade Izraela. Uz ostale obaveze uvijek smo sa našim partnerima organizovali uspješne potrage za turistima. Česte si takve situacije tokom ljetnje sezone. Vjerujemo da će ova zahvalnost od ambasade Izraela doprinijeti da naša Služba bude još organizovanija i opremljenija, istakao je Darmanović.