Kandidat za dobijanje ekonomskog državljanstva planira da u Kolašinu gradi hotel sa četiri zvjezdice

Milosav Bato Bulatovic

Informacija da je prvi prijavljeni projekat za dobijanje ekonomskog državljanstva, vezan za Kolašin i za investiranje u našu opštinu, izuzetno je ohrabrenje i podrška našem konceptu razvoja. On se u potpunosti poklapa sa našim projekcijama da onim što radimo i onim što nam je priroda dala, budemo prava adresa za prave investitore.

Ovako Milosav Bulatović, predsjednik opštine, komentariše informaciju koju su saopštili zvaničnici Ministarstva turizma i održivog razvoja, da je prvi projekat za ekonomsko državljanstvo u turizmu vezan za ulaganje u Kolašin. Potvrda je to da smo uspjeli su stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta, što nam je jedsan od prioriteta od kada vršimo vlast u Kolašinu.

  • Vjerujemo da ćemo kroz proceduru dobijanja ekonomskog državljanstva koju vode nadležne institucije, brzo dočekati i temelje još jednog reprezentativnog hotela u našem gradu.Kroz realizovanu proceduru za dobijanje ekonomskog državljanstva, Kolašin bi od zainteresovamog investitora, trebao da dobije hotel za 4 zvezdice.U njemu bi bilo najmanje 35 smještajnih jedinica i najmanje 25 novootvorenih radnih mjesta, odnosno šansa za zaposlenje naših sugradjana, istakao je Bulatović.

On je naglasio da dolazak investitora po osnovu ekonomskog državljanstva, stimuliše nove investicije, donosi nova znanja i ideje, privlači nove partnere za ulaganja, omogućava raznovrsniju turističku ponudu.

  • Za Kolašin je važno da će se na taj način pokrenuti i komplementarne djelatnosti koje prate turizam a prije svega poljoprivreda.Siguran sam da je ova informacija ohrabrenje i za turističke radnike našeg grada da još ambicioznije krenu u pripremu ljetnje turističke sezone i da znaju da će posao kojim se bave, biti sve bolje pozicioniran na turističkoj mapi regiona ali i ostalin internacionalnih turističkih tržišta, najavio je Bulatović.