KOLAŠIN DOBIO ORGANIZACIJU MOSI IGARA ZA 2021. GODINU

11.12.2019 MOSI 1

Odluka Skupštine MOSI igara da domaćin manifestacije 2021 godine, bude Kolašin, obradovala je javnost u „maloj varoši“. U konkurenciji su još bili Bijelo Polje i Berane. Nakon izjašnjavanja delegata Skupštine, Kolašin je dobio 16, Bijelo Polje 8 a Berane 5 glasova.

Nosioci pripremnih poslova da bi se podnijela kandidatura bili su Milan Djukić, predsjednik SO-e i Milivoje Bulatović, direktor Komunalnog preduzeća uz logistiku nadležnih opštinskih organa. To što su još uvijek aktivni sportisti, pomoglo im je sa više strasti i energije, nadgrade društvenu odgovornost koju imaju kroz posao koji rade.

  • Ispunjen je višedecenijski san ne samo sportista i sportskih radnika, već i gradjana Kolašina.Kada je raspisan Konkurs za organizaciju igara 2021 godine, čiji je domaćin Crna Gora,odlučili smo da udjemo u ovu društvenu i sportsku utakmicu.Nadležni opštinski sekretarijati su napravili potrebne analize o stanju postojeće sportske infrastrukture i mogućnosti izgradnje nove.Na vanrednoj sjednici dobili smo i saglasnost opštinskog parlamenta i kandidatura je predata.Do 6.decembra, kada je donesena odluka, organizovali smo pozitivno i argumentovano lobiranje, promovišući dva stava – Kolašin ima kapaciteta da organizuje MOSI igre i Kolašin do sada nikada nije bi organizator iako skoro četiri decenije, učestvuje na igrama,objasnio je Milan Djukić, predsjednik SO Kolašin.

11.12.2019 MOSI 2

On najavljuje da će se organizovati sastanak svih nadležnih institucija na lokalnom nivou a onda i na državnom, jer su domaćini MOSI-ja 2021 Kolašin i Crna Gora.Zadaci koji predstoje je rukovodjenje poslovima projektovanja, finansiranja i izgradnje objekata i uređenja u okviru sportske zone na Lugu.Priprema i uređenje kapaciteta za ishranu učesnika, osmiščjavanje kulturnih programa tokom trajanja igara,koordinacija sa Ministarstvom sporta i nacionalnim savezima, marketing, animacija i promocija volomterskih aktivnosti, organizovanje medicinske zaštite i bezbjednosti,kazao je Djukić.

Milivoje Bulatović očekuje da će svi nosioci poslova i zadataka shvattiti istorijski značaj dobijanja domaćinstva MOSI-ja.Sportski, turistički,kulturni,medjunarodni značaj ove manifestacije je odavno poznat drugim opštinama.Zbog toga se iz godine u godinu, sve više gradova bori da dobije organizaciju najveće amaterske smotre sporta na Balkanu,istakao je Milivoje Bulatović.

Dobijanje organizacije MOSI igara je velika čast, obaveza i odgovornost i za rukovodstvo i za svakog gradjanina Kolašina.Smatram da smo zaslužili da dobijemo organizaciju i sportskim učincima i turističkom snagom koju ima naš grad.Kolašin je grad crnogorskih kapitalnih investicija.Stvaramo razvijenu, turističku,planinsku „malu varoš“ u kojoj će se živijeti kvalitetnije i iz koje se neće odlaziti.MOSI igre sa preko 2000 učesnika biće provjera naših organizacioni i turističkih kvaliteta i siguran sam da ćemo biti dobri domaćini, kazao je predsjednik opštine Milosav Bato Bulatović.

11.12.2019 MOSI 3