Konstitutivna sjednica

konstitutivna sjednica

Konstitutivna sjednica SO Kolašin  održana je 19.09.2014.godine verifikacijom odborničkih mandata  i izborom predsjednka Skupštine na čije mjesto je izabran Aleksandar Dožić (DF) čime je i ozvaničena koalicija između Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i  Socijaldemokratske partije. Protiv  izbora Dožića za predsjednika Skupštine glasali su odbornici DPS, dok je odbornik SDP –a Bojan Zeković bio uzdržan.

Današnjoj sjednici nijesu prisustvovali odbornici Grupe građana Mile Šuković, Mileta Bulatović i Momčilo Bulatović.

Predsjednik OO DPS – a Srećko Medenica je rekao da je nakon ponovljenih izbora u Đuđevini DPS ima odbornika manje a SDP odbornika više i dodao da ove rezultate DPS nikako ne može priznati.

Odbornica SDP –a Željka Vuksanović  je kazala “Napravili smo korak koji je neuobičajen u Crnoj Gori, ali mi smo uvjereni da ćemo svojim radom, zalaganjem i odgovornim odnosom postići rezultat na kojem će nam građani čestitati. Prvo ćemo prekinuti propadanje ove opštine, a potom vidjeti šta može da se učini.”

Nakon što je položio zakletvu Đožić je rekao da će cilj buduće vlasti biti da “privuče mlade ljude u Kolašin da ulažu svoje znanje a investiture da ulažu novac.”

Iz koalicije DF, SNP I SDP su najavili da će ubrzo biti  održana i sjednica SO na kojoj će biti izabran predsjednik Opštine, a takođe uskoro će se i znati i imena ljudi koji će obavljati i ostale funkcije  u izvršnoj vlasti.

Na današnjoj sjednici verifikovani su mandate: DPS – deset; Darko Brajušković, Srećko Medenica, Marta Šćepanović, Vojin Kadić, Gorica Bojić, Gojko Vlahović, Đorđije Živković, Ljiljana Rakočević, Milosav Bato Bulatović i Dragica Popović, Demokratski front – osam; Aleksandar Dožić, Boško Vlahović, Petar Keker, Katarina Puletić, Dragoljub Bulatović, Željko Petrić, Neda Bogavac i Borislav Vuković, Socijalistička narodna partija – sedam; Đuro Milošević, Vladimir Martinović, Slađana Živković, Milija Rovčanin, Slađana Ugrenović, Andrija Račić i Tatjana Grujić, Socijaldemokratska partija – tri Željka Vuksanović, Bojan Zeković i Nikola Medenica i Grupa građana – tri; Mile Šuković, Mileta Bulatović i Momčilo Bulatović.

Prva „trojka“ na listi „Evropsko lice Kolašina SDP – Pozitivna“ su Željka Vuksanović, Bojan Zeković i Nikola Medenica, tako da su pozivi upućeni njima dok Grupu birača treba da predstavljaju Mile Šuković, Mileta Bulatović i Momčilo Batulija Bulatović.