Likovna kolonija

Likovna kolonija 15 07 2015

Likovna kolonija  „Biogradska gora okom umjetnika“ otvorena je u Centru za kulturu u Kolašinu.

 

Direktor Nacionalnog parka „Biogradska gora“ Saša Jeknić je kazao da je ova likovna kolonija samo nastavak tradicije i dovođenje eminentnih ostvarenika na platnu.

„Predstavljajući svoja podneblja i svoje uranjene monologe, objašnjavajući sebe u lijevim  i desnim stranicama doba ova probrana likovna družina će sigurno u igri svjetlosti i sjenke služiti kao zalog kvaliteta i značajnosti na radost poklonika likovnog izraza a u službi ostvarenosti same misije organizatora ove međunarodne likovne kolonije. Otisci i poruke na platnu ovih umjetnika biće u isti mah i ljetopis koji će imati svoju tradiciju i trajanje“, kazao je Jeknić.

Slikarka Marina Radulović je otvorila izložbu. U ime kolega ona se zahvalila organizatorima kolonije Saši Jekniću i Dragoslavu Jekniću Šaftu kao i svima koji su na različite načine bili dio ove priče.

„Ako je ova kolonija okupila umjetnike različitog odnosa prema umjetnosti, jedno ih sigurno spaja, fascinacija prirodom. Zadovoljstvo da borave u ovoj koloniji su imali umjetnici Olga Đorđević, Jadranka Mamić, mr Milan Lutovac, Naod Zorić, Duško Radović, Miomir – Nako Minić, Ljiljana Minić, Vojislav Bulatović, Dragoslav Jeknić Šaft, Goran Ćetković, Marina Radulović, Katarina Novaković, Angelina Janjušević i Desa Marković.