MINISTAR ODBRANE PREDRAG BOŠKOVIĆ: Kolašin primjer kako opštinska i centralna vlast treba da saradjuju

04.11.2019 Ministar Boskovic prijem 2

Želim da iskažem zahvalnost rukovodstvu kolašinske opštine što su, kada su došli na vlast, prepoznali da Vojska Crne Gore nijesu su samo oružje i municija. Vojska je puno više od toga i njena pomoć civilnom životu jedna je od njenih važnih misija. To smo potvrdili u proteklom periodu kada smo zajedničkim djelovanjem Ministarstva odbrane, VCG i opštine Kolašin realizovali akcije kojima smo podigli kvalitet života gradjana na ovom području, kazao je Predrag Bošković koji je sa svojim saradnicima boravio u radnoj posjeti Kolašinu.

Ministar Bošković je naglasio da se na ovome neće stati i da se Kolašin kao biser crnogorske turističke ponude zajednički može izdići na još veći nivo. Pored alpinističke stijene, tu je još prostora u narednom periodu da se unaprijedi i turistička ponuda i kompletno funkcionisanje same opštine.

  • Inžinjerija Vojske Crne Gore je itekako kvalitetna i naš trajan zadatak je njeno usavršavanje i modernizacija.Radimo na povećanju njenih kapaciteta i kvaliteta.Već do kraja ove godine u sastav inžinjerije će biti uključena nova sredstva i oprema što će dati novi potencijal našoj inžinjeriji.Samim tim i mogućnosti lokalnih uprava, kroz saradnju sa VCG biće značajno veće, a opština Kolašin je primjer kako opštinska i centralna vlast treba da sarađuju i kako ta saradnja donosi benefite svim građanima, naglasio je Bošković.

04.11.2019 Ministar Boskovic prijem

Milosav Bulatović, predsjednik Kolašina je kazao da se u brojnim oblastima povećavaju kapaciteti zbog dobre saradnje sa VCG kao u ruralnom području ali i u drugim segmentima društvenog života.

  • VCG je izgradila sadržaj koji daje podsticaj našoj turističkoj privredi, a to je uređena stijena za penjanje u Bistrici.Tu ponudu već reklamiraju naši turistički poslenici i biće dostupan turistima koji posjete naše područje.Razmatrali smo i mogućnost zajedničkog učešća u stambenoj izgradnji.To je važno i opštini i VCG da svojim zaposlenim riješe stambena pitanja.Mašine VCG će ponovo biti u Kolašinu da uređuju naše puteve i da nastave veliki posao koji su već uradili na našem seoskom području.Tu su da nam pomognu ako bude trebalo i u čišćenju snijega, istakao je Bulatović

Nepuna dva mjeseca je prošlo od kada je Vlada donijela odluku o formiranju vježbovno-streličkog poligona na Sinjavini.Kroz međunarodnu vježbu „Zajednički izazov“ koju smo imali u septembru, pokazalo se da su svi strahovi od devastacije planine bili neopravdani. Potvrdili smo da VCG na Sinjavini neće ništa da gradi i da devastira.Naprotiv, sve ono što je vojska uradila u prethodnom periodu, bilo je u korist građana i same planine.Danas smo razgovarali i o mogućnostima zajedničkog pošumljavanja planine kako bi podigli nivo svijesti o zaštiti životne sredine. Iskustva i analize pokazuju da tamo gdje je vojska , da je zaštita životne sredine na najvećem mogućem nivou,istakao je Predrag Bošković, ministar odbrane.