MINISTAR ODBRANE PREDRAG BOŠKOVIĆ U RADNOJ POSJETI KOLAŠINU: nastavak uređenja puteva, promocija vojnog poziva

23.07.2020 Posjeta Ministra Boskovica 1

Inžinjerijska četa Vojske Crne Gore je u prošloj godini rekonstruisala skoro 30 kilometara seoskih puteva i puteva ka katunima.I ove godine nastavljamo sa tim kako bi bili pravi partneri lokalnoj upravi ali i pomogli domaćinima koji žive na selima. Ovo je istakao Predrag Bošković, ministar odbrane Crne Gore na radnom sastanku sa Milosavom Bulatovićem, predsjednikom Opštine, Milanom Djukićem, predsjednikom SO-e, Bojanom Kuburovićem, potpredsjednikom opštine i ostalim saradnicima.

Na radnom sastanku je dogovoreno da se nastavi realizacija Ugovora o saradnji izmedju lokalne uprave i VCG. Istaknuto je da su inžinjerijske jedinice VCG sve opremljenije za rad na putnoj inrastrukturi.Predsjednik opštine Milosav Bulatović je izrazio zadovoljstvo tom saradnjom i najavio da će se odrediti prioriteti putnih pravaca na čijoj će rekonstrukciji biti angažovana mehanizacija VCG i tokom avgusta i septembra.

23.07.2020 Posjeta Ministra Boskovica 2

  • Gdje god je prisutna Vojska Crne Gore, gradjani imaju benefite i korist. Dosadašnja saradnja sa Vojskom Crne Gore je u oblasti uređenja putne infrastrukture je rezultirala sa 30 kilometara rekonstruisanih puteva na seoskom podrućju. Sa tim poslom nastavljamo u naredna dva mjeseca a mi ćemo kroz konsultacije sa mještanima i poljoprivrednicima, dogovoriti na kojim će lokacijama biti prisutna inžnijerija Vojske Crne Gore, kazao je Bulatović.

Na terasi hotela Bjanka i uz puno poštovanje mjera NKT-a, održana je prezentacija toga šta mladim ljudima donosi vojni poziv.Ministar Bošković je podsjetio da je u toku konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka.

  • Pored konkursa za dobrovoljno služenje roka, u toku je i konkurs za prijem vojnika po ugovoru.Po tom osnovu će više od 200 momaka i djevojaka naći mjesto u Vojsci Crne Gore.Siguran sam da je ovo dobra prilika za mlade ljude.Vojni poziv može da bude itetkako privlačan bez obzira na izazov koji nosi.Mladi ljudi imaju patriotizam u sebi,imaju i dovoljno hrabrosti da se uključe u intezivnu obuku.Jedno od najčasnijih zanimanja za mladog čovjeka je u svakom slućaju vojni poziv s ovakve prezentacije imaju za cilj da se objasni mladim ljudima sav intezitet izazova koji ih čekaju u časnoj vojničkoj unifotmi Crne Gore, istakao je Bošković.