Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević i  direktor Direktorata za sport, Zoran Jojić, boravili su  u radnoj posjeti opštini Kolašin

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Vladimirom Martinovićem, potrpedsjednicima Miodragom Bulatovićem i Vasilijem Ivanovićem i predsjednikom SO Vasilijem Bulatovićem ministar je istakao da će ove godine resor kojim rukovodi opredijeliti 38.000 eura za adaptaciju male sale u sklopu sportske dvorane “Playmaker” u Kolašinu koja će biti trenažni centar za borilačke sportove.

Takođe je dogovoreno da će u koordinaciji sa Upravom za katastar i državnu imovinu koja gazduje dvoranom, u narednom periodu Opština Koalšin i Ministarstvo sporta  odrediti nosioca projekta i sprovesti potrebnu proceduru.

Na sastanku je bilo riječi i o  konkretnim projektima sa kojima Opština može aplicirati  u tekućoj godini  i stvaranju preduslova za unapređenje omladinske politike u našem gradu, a u saradnji sa ovim Ministarstvom.

Prema riječima predsjednika Martinovića evidentno je da kolašinski sport u proteklom peridu teži da bude pozicioniran visoko na ljestvici, o čemu svedoče uspjesi klubova i pojedinaca. Ukazao je na realne potrebe Kolašina na polju sportske infrastrukture koja će se graditi za potrebe organizacije predstojećih MOSI igara, a koja će nakon toga biti predata građanima na upotrebu, a koji će biti pogodni za brojne sportske discipline i pripreme sportista.

Ministarstvo sporta i mladih  siguran je partner Kolašinu na svim poljima koja se tiču ovih oblasti, kazao je ministar Lalošević, i dodao da će Ministarstvo tokom ove godine težiti da, u saradnji sa Opštinom, realizuje niz značajnih projekata.