Nakon pet godina mHe Rijeka Mušovića počela da radi u punom kapacitetu u tri smjene

Jedan od razvojnih planova  EPCG je da  u naredne dvije godine počne sa rekonstrucijom ove mHe, kazao je prilikom posjete Opštini Kolašin izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin. Vrijednost ovog projekta je oko 1,3 mil što će doprinijeti povećanju snage same elektrane i njenoj modernizaciji ali i povećanje pogonske spremnosti što će značiti i produženje radnog vijeka ove elektrane.

Rekonstrukcija koja je planirana značajna je kako za EPCG tako i Opštinu Kolašin. Međutim  prilikom planirane realizacije ovog projekta pojavili su se izvjesni problemi koji se odnose na imovinsko-pravne odnose. 

Predsjednik opštine Kolašin Vladimir Martinović tokom razgovora sa izvršnim direktorom EPCG kazao je da će Opština odraditi sve što je u njenoj nadležnosti da se realizuje rekonstukcija koja je u interesu EPCG, građana ali i države.

Na obostrano zadovoljstvo dogovorena je stručna saradnja između Opštine Kolašin i EPCG kako bi došli do odgovora za rešavanje pravno-imovnskih odnosa, ali ono što je važno je da država mora da se uključi kako bi se riješio problem spornog uknjižavanja puta koji vodi do ove mHe saglasni su predstavnici EPCG i Opštine Kolašin.

Predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović je izrazio zadovoljstvo što je rukovodstvo EPCG na čelu sa izvršnim direktorom Nikolom Rovčaninom nakon toliko godina obišlo jednu od najstarijih mHe koja predstavlja dragulj i ona ne predstavlja samo pogon za proizvodnju struje već i svojevrsno kulturno dobro. Opština Kolašin će u okviru svojih mogućnosti učiniti sve da mHe nastavi sa radom. Raduje se planinaranoj rekonstrukciji, a ono što je posebno važno je  da  se sačuvaju  radna mjesta što je  prioritet i ove energetske kompanije ali i Opštine Kolašin.

Na kraju susreta dogovrena je i buduća saradnja, a predsjednik opštine Kolašin kazao je da će EPCG donirati određena sredstva za adaptaciju enterijera zgrade Spomen doma.